TRANSFERI

AS: Barcelona više nije sigurna želi li vratiti Neymara

Foto: EPA / Getty

NEYMAR želi napustiti Paris Saint-Germain po svaku cijenu. Više nema povratka, čak je i trener Parižana Thomas Tuchel to potvrdio nakon prve prijateljske utakmice tijekom priprema za novu sezonu.

Brazilac, najskuplji nogometaš u povijesti, odlučio je napustiti klub u koji je stigao s ciljem da postane najbolji nogometaš na svijetu. Barca mu je prva opcija za budućnost, ali Neymar ima i druge ponude na stolu.

Barca na startu prijelaznog roka nije imala na umu povratak velike zvijezde

Prije nego što se prijelazni rok zahuktao, Katalonci nisu namjeravali dovesti svog bivšeg igrača. Glavna meta bio im je Antoine Griezmann kojeg su nedavno i doveli, te transfer Frenkieja de Jonga koji su bezbolno i uspješno okončali. Trener Ernesto Valverde ima dovoljno napadačkih opcija u svom sastavu pa je Neymar čak i višak.

Osim ako klub ne napusti Philippe Coutinho, koji se spominje u kontekstu odlaska u PSG, a s njim bi u paketu uz nadoplatu od 40 milijuna eura trebao otići i Ivan Rakitić.

U međuvremenu, Neymar je samo privremeno izgladio odnose s upravom PSG-a - odlučio se pridružiti momčadi na azijskoj turneji priprema. Tako će se vratiti na teren nakon ozljede gležnja zbog koje je propustio Copa Americu. Brazilac se priključio klubu jer ga na to obavezuje ugovor s francuskim prvakom. Ako odbije, bit će financijski kažnjen.

Neymar sanja o povratku u Barcu, oni dvoje zbog teških ozljeda koje je nedavno imao

Sa svim gore navedenim na umu, bit će ovo dugo ljeto za Neymara. On sanja o povratku u Barcelonu, klub koji trenutno nema financijsku moć da ga elegantno dovede već će za to morati prodati više od jednog igrača i dodatno nadoplatiti.

Španjolski AS danas piše i da, kako vrijeme odmiče, Barca sve više odustaje od ideje da vrati Neymara. Razlog su (pre)česte ozljede koje su mučile brazilsku zvijezdu u posljednjih par godina.

Podsjetimo, u prvoj sezoni u Parizu, Neymar je slomio metatarzalnu kost u stopalu. Bio je podvrgnut operativnom zahvatu, no nakon toga se vratio i igrao kao da se ništa nije dogodilo. Međutim, nedugo zatim ponovno je zadobio istu ozljedu. Trebalo mu je četiri mjeseca da se vrati, nešto intenzivnije se vodio njegov oporavak, a onda se treći put ponovilo isto uoči početka Copa Americe.

Liječnici koje su konzultirali vodeći ljudi iz Barcelone, kazali su, navodi AS, da je posljednja pauza zbog ozljede bila prekratka te da je Neymarovo zdravlje ugroženo. Metatarzalna kost nije zacijeljela kako treba i to predstavlja određeni rizik. Brazilac bi za potpuni oporavak trebao ponovno na operacijski stol, a zbog svega toga Barcelona razmišlja ima li smisla ulagati napore u povratak zvijezde koja je napustila klub da bi izašla iz sjene Lionela Messija.

Pročitajte više