TRANSFERI

AS: Dan D za Neymara u Parizu

Foto: EPA-EFE

"DAN D za Neymara." Ovim riječima španjolski AS opisuje današnji ponedjeljak za brazilsku zvijezdu, koji dolazi u Pariz kako bi se priključio pripremama PSG-a, ali usput će imati ključni sastanak sa sportskim direktorom Leonardom.

Mjesecima se priča o Neymarovoj želji za povratkom u Barcelonu iz koje je otišao prije dvije godine u najvećem transferu u povijesti. PSG ga je doveo za 222 milijuna eura, Brazilac je dobio svoju želju, maknuo se iz Messijeve sjene, ali u Ligi prvaka nije uspio odvesti svoju ekipu do toliko željene titule.

U Francuskoj je PSG lagano uzimao naslove, ali to je zato što nemaju nikakve konkurencije. Neymar je nezadovoljstvo počeo izražavati prošle sezone, a predsjednik kluba Nasser Al-Khelaifi je u intervju rekao da ga nitko nije silio da potpiše za pariški klub i da želi igrače koji žele igrati za PSG.

Ovo će biti prvi sastanak Neymara licem u lice s nekim iz uprave kluba od incidenta prije tjedan dana kada je PSG objavio da se Brazilac nije pojavio na početku priprema PSG-a.

Tvrdio da ima obaveze, a igrao je nogomet u pijesku

Neymar se opravdao da je imao obaveza u Brazilu, a njegov otac je tvrdio da je PSG dozvolio njegovom sinu da se priključi pripremama tjedan dana kasnije.

Onda su se na društvenim mrežama pojavile snimke na kojima Neymar igra nogomet na pijesku u društvu profesionalca Belle Soaresa.

Leonardo se čuo s Neymarom preko telefona prošlog tjedna, danas će s njim razgovarati uživo, ali sudeći prema njegovim riječima, ne namjerava ga samo tako pustiti iz Pariza.

"Razgovarao sam i s Neymarom, i s njegovom svitom. Svima nam je jasno što druga strana želi, situacija je jasna. Ali jedno je ipak najjasnije: Neymar ima još tri godine ugovora s PSG-om. I s obzirom na to da nismo primili nijednu ponudu za njega, nemamo o čemu pričati", rekao je.

Na kraju će ipak pričati. A nogometnom svijetu nakon tog sastanka stvari bi trebale postati puno jasnije.

 

Pročitajte više