la liga

AS: Došao je Laporta. Sad počinje rat

Foto: EPA-EFE

JOAN LAPORTA je u nedjelju uvjerljivo pobijedio na predsjedničkim izborima u Barceloni i nakon 11 godina se vratio na čelo kluba.

Novi predsjednik je doveo i novog direktora kluba koji dolazi iz visokog biznisa i koji bi Barceloni trebao pomoći da se financijski oporavi nakon jako slabog perioda. Laportin dolazak trebao bi značiti i ostanak Lionela Messija koji je bio među prvim čestitarima novom starom predsjedniku i za Barcelonu, čini se, dolaze bolja vremena.

Španjolski list AS je u današnjem broju objavio da će Barcelona biti jako aktivna u sljedećem prijelaznom roku. AS je na naslovnicu stavio Erlinga Halanda i Davida Alabu te naslov "Rat počinje", aludirajući na to da Barca želi dva igrača za koje je jako zainteresiran i Real Madrid.

"Izbor Laporte za novog predsjednika Reala oživjet će rat između Reala i Barcelone. Laporta je već kontaktirao agenta Davida Alabe, a velika želja mu je i Erling Haland, s čijim menadžerom je također razgovarao", piše AS.

Real Madrid je u poodmaklim pregovorima s Davidom Alabom koji na ljeto postaje slobodan igrač, ali je zapelo kod dogovora oko plaće austrijskog reprezentativca. Alaba bi trebao pojačati konkurenciju u obrani, a Erlinga Halanda u Madridu vide kao dugoročno rješenje u napadu.

Real je želio Kyliana Mbappea, ali je navodno odustao nakon što je PSG poručio da za njega traži 200 milijuna eura. Taj iznos je Realu trenutačno previše, ali bi mogao platiti Borussiji između 100 i 120 milijuna za Halanda. Norvežaninu će se sljedećeg ljeta aktivirati klauzula u ugovoru prema kojoj može ići za samo 75 milijuna eura, ali teško je očekivati da će ostati još jednu sezonu u Dortmundu.

Pročitajte više