luka modrić

AS: Kad pogledate Lukinu putovnicu, ništa vam neće biti jasno

Foto: Guliver Image/Getty Images

REAL je na koračić do naslova prvaka. Pobjedom nad Granadom (2:1) prije dva dana Madriđani su dva kola prije kraja prvenstva pobjegli Barceloni na golema četiri boda i praktički su već jednu ruku stavili na pokal namijenjen prvaku.

Luka Modrić je za sve španjolske medije bio prvo ime susreta u Granadi i ključ Realova trijumfa. Madridska momčad nakon nastavka prvenstva gazi Primerom, imaju devet pobjeda u nizu, a hrvatski kapetan za većinu španjolskih medija najvažniji je kotač Zidaneove momčadi.

Luka posljednjih mjesec dana igra fantastično, kao u najboljim danima, a poseban ga je gušt bio gledati u susretu protiv Granade. Luka je držao sve konce igre Reala, svaka akcija je kretala od njega, a bio je zaslužan za oba gola Madriđana.

Luka je ključ Reala ove sezone 

Real je poveo u 10. minuti prekrasnim golom Ferlanda Mendyja, a akciju je počeo Modrić. Krasno je izbacio Casemira koji je dodao za mladog Francuza, a ovaj se sjurio u kazneni prostor Granade i pokraj Victora Diaza je skoro iz mrtvog kuta pogodio pod gredu.

Drugi gol još više ima Modrićev pečat. Luka je uzeo loptu duboko u polovici Reala, dotrčao s njom do centra, gdje je duplim pasom s Iscom i dodavanjem za strijelca Benzemu izbacio obranu suparnika. Francuz je slomio svog protivnika i efektnim udarcem s 14, 15 metara pogodio suprotni kut. U 42. minuti Real je mogao sve riješiti već do poluvremena. Modrić je nevjerojatnim pasom razmontirao obranu Granade i izbacio Benzemu, ali njegov šut je obranio vratar Rui Silva.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku Modrićevih akcija za Realove golove možete pogledati OVDJE.

Jutro nakon utakmice cijela se Španjolska naklonila Modriću, Marca, AS, Sport, čak i katalonski Mundo Deportivo natjecali su se tko će s više hvalospjeva počastiti hrvatskog majstora, a novinar AS-a Mario Cortegana napisao je i danas krasan panegirik Modriću.

Modrić ne stari 

''Ako zavirite u Modrićevu putovnicu, vidjet ćete da ima 34 godine i da će u rujnu napuniti 35. No kad ga gledate kako je odigrao protiv Alavesa ili Granade, onda morate posumnjati u te brojke. Ništa vam neće biti jasno. Modrić se posebno istaknuo u prvih 45 minuta kad je Real i ostvario presudnu prednost, a u 90 minuta Hrvat je imao nevjerojatnih 91,66 posto točnih dodavanja. Taj podatak najbolje govori kako je Modrić odigrao utakmicu'', piše Cortegana i nastavlja:

''Nema puno igrača koji su tako dobri u tranziciji kao Modrić. Imam osjećaj da on ne stari. Bio je ključan za prvi gol, asistirao je za drugi, kontrolom lopte i tempa je izluđivao rivale, a odigrao je odličnu ulogu i u obrani. Modrić želi odraditi do kraja ugovor na Bernabeu, što znači da bi želio ostati do ljeta 2021. U fantastičnoj konkurenciji uspio se nametnuti zalaganjem i predstavama na terenu i uprava kluba će oduševljeno ispuniti Lukinu želju'', završava tekst Cortegana.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više