hrvatska reprezentacija

AS: Kapetan je odbio Hrvatsku zbog Reala

Foto: Gulliver / Getty Images

LUKA MODRIĆ, kapetan Hrvatske, obavijestio je izbornika Zlatka Dalića da neće igrati utakmice Lige nacija u rujnu protiv Portugala i Francuske. Madridski As piše da je Modrić odbio povesti Hrvatsku protiv prvaka Europe i svijeta kako bi se što bolje pripremio za vjerojatno posljednju sezonu u Realu.

"Modriću je važnije da se dokaže Zidaneu nego Daliću"

"Kako bi što bolje odradio pripreme za devetu sezonu u Realu, Modrić se nakon odmora danas vratio u Madrid i počeo s treninzima. Želi biti u najboljem mogućem stanju na pripremama za Realovu novu sezonu i zato je izborniku Hrvatske otkazao dolazak na okupljanje i igranje dviju jakih utakmica", piše As i dodaje: "Modriću je važnije da se dokaže Zidaneu nego Daliću jer ulazi u zadnju godinu ugovora s Realom, a izjavio je da ga još nitko iz kluba nije kontaktirao oko produljenja suradnje." Modrić je dakle odbio Hrvatsku kako bi par tjedana prije 35. rođendana pokazao Realu da je vrijedan ostanka u tom klubu iako je već u veteranskim godinama.

As objašnjava zašto je Modriću bitno izboriti produljenje ugovora s Realom: "Želi što prije sjesti s vodstvom kluba i produljiti ugovor za još jednu sezonu kako bi 2021/22. odigrao na vrhunskoj razini jer mu je cilj da SP u Kataru, na kojem će imati 36 godina, dočeka u najboljoj formi."

"Sve je otvoreno ovog ljeta, pa tako i Modrićev odlazak"

Madridski list ipak ističe da je što se tiče Modrića sve otvoreno, pa tako i njegov odlazak tijekom aktualnog prijelaznog roka, koji traje još više od mjesec dana. Međutim, isti izvor navodi kako to ne znači da Real tjera Modrića. Upravo suprotno: "Real je do kraja prijelaznog roka sve prepustio Modriću. Bit će kako on odluči."

Inače, jučer je bilo osam godina otkako je Modrić nakon maratonskih pregovora došao u Real uz 35 milijuna eura odštete Tottenhamu. Igrač na kojem je inzistirao tadašnji trener Jose Mourinho od tada je postao legenda reala s 343 utakmice za klub s kojim je osvojio 11 najvažnijih trofeja: po četiri europska i svjetska naslova, dvije španjolske titule i jedan Kup kralja. 

Pročitajte više