La Liga

AS: Modrić je pristao na smanjenje plaće. Ramos i Vazquez se suprotstavili klubu

Foto: Reuters

ŠPANJOLSKI AS je danas objavio tekst u kojem se bavi igračima Reala kojima na kraju sezone istječe ugovor. Među njima su kapetan Sergio Ramos, hrvatski veznjak Luka Modrić i bek/krilo Lucas Vazquez u kojega Zinedine Zidane ima ogromno povjerenje.

Sam trener Reala je na press-konferenciji 1. siječnja ususret dvoboju protiv Celte apelirao na vrhušku kluba da što prije riješi situaciju s igračima kojima istječe ugovor.

Modrić jedini ne stvara probleme Realu pri produženju ugovora

"Želimo sve njih. To nije pitanje za mene jer ja želim da se sve riješi što je brže moguće. U interesu svih u klubu je da se situacija riješi što prije", jasan je bio Zidane koji često voli okolišati na presicama kada su u pitanju važne stvari unutar kluba, ali sada je poslao jasnu poruku Florentinu Perezu.

AS piše kako će Luka Modrić sigurno potpisati produženje ugovora na još jednu sezonu. Igrač želi ostati u klubu do ljeta 2022. godine, njegova je ultimativna želja umiroviti se u klubu, a zbog toga je pristao i na smanjenje godišnje plaće. Potrebno je još samo potpisati ugovor koji bi 35-godišnjaka zadržao u klubu.

Ramos je odlučio slušati ponude drugih klubova dok ne dobije zadovoljavajuću od Reala

Prema navodima radija Cadena SER, odnosno emisije El Larguero, veći problem predstavljaju produženja ugovora za Sergija Ramosa i Lucasa Vazqueza. Kapetan Ramos još uvijek nije odgovorio na ponudu kluba. Real igraču nudi jednogodišnji ugovor s pravom produženja na još godinu dana, ali uz smanjenje plaće od 10 posto u odnosu na 15 milijuna eura godišnje koliko u ovom trenutku zarađuje Ramos.

Prema navodima televizijske emisije El Chiringuita predsjednik Reala Florentino Perez se prošle srijede sastao s Ramosom prije utakmice protiv Elchea. Razgovarali su dva i pol sata, a prema navodima iz emisije Ramos je Perezu odgovorio kako neće pristati na ponudu kluba i kako će slušati ponude drugih klubova.

Kapetanu Reala je PSG predstavio plan dovođenja njega i Messija

Navodno je kazao predsjedniku da mu je netko iz PSG-a predstavio plan prema kojemu će francuski klub sljedeće sezone dovesti njega i Lionela Messija iz Barcelone. Na to je Perez odgovorio kako Real neće predstavljati probleme Ramosu ako dođe ponuda koja bi ga zadovoljila.

Uz to, opće zadovoljstvo u Ramosovu taboru jenjava pa je tako brat i agent Realova kapetana Rene Ramos na Twitteru podijelio objavu novinara Alfreda Dura koja glasi:

Vazqueza na potpis novog ugovora može uvjeriti Zidane

"Netko će morati objasniti kako smo i zašto došli do ove situacije da kapetan i legenda kluba bude na popisu nogometaša koji od 1. siječnja mogu potpisati za bilo koji klub", napisao je Duro.

Situacija s Lucasom Vazquezom je slična. Igrač na stolu ima ugovor na tri sezone s Realom, ali još uvijek nije uvjeren da treba ostati u klubu. Tu bi najveću ulogu mogao odigrati Zinedine Zidane koji voli igrača zbog njegove polivalentnosti. Vazquez je ove sezone odigrao 19 utakmica u svim natjecanjima postigavši dva gola uz tri asistencije.

Pročitajte više