lige petice

As: Modrićev nasljednik se ne može kontrolirati

Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

TINEJDŽERSKA (18) senzacija Eduardo Camavinga došao je ljetos iz Rennesa u Real za 30 milijuna eura kako bi zamijenio i naslijedio duplo stariju legendu. Počeo je senzacionalno, ali nastavak mu nije na toj razini.

Debi iz snova

"Camavinga ima sve potrebno za uspjeh u Realu. Ne osjeća pritisak jer je takav karakter. Uvijek se smije i šali. To su njegova svježina i mladost." Tako je Camavingin debi za Real iz snova komentirao trener Carlo Ancelotti. Camavinga je, naime, u debiju protiv Celte igrao sjajno te uradio ono što ne uspijeva često - zabio gol.

Međutim, As u tekstu pod naslovom "Camavinga se ne može kontrolirati" ističe da se nakon toga Ancelotti uvjerio da mladost ne donosi samo svježinu i bezbrižnost nego i neobuzdanost i nemogućnost kontroliranja. Realov kiks protiv Osasune u prošlom kolu (0:0) na domaćem terenu bila je druga utakmica zaredom u kojoj je Camavinga zamijenjen već na poluvremenu. Kako zbog loše, tako i zbog pregrube igre i jeftino zarađenog kartona. I prethodna utakmica koju je Camavinga počeo, a nakon čega ju je, prerano javno opomenut, prije vremena završio, okončana je neuspjehom Reala. Porazom (2:1) kod Espanyola. 

Nastavak u znaku njegove grubosti te Realovih kikseva

Između ova dva Realova neuspjeha s Camavinginim potpisom smjestio se trijumf u El Clasicu, i to na Camp Nouu. Indikativno je da mladi Francuz tamo nije dobio ni minute, dok je Real do pobjede kod najvećeg rivala vodio kultni vezni trojac Modrić - Kroos - Casemiro.

As piše: "Zato je Camavinga igranje od početka protiv Osasune shvatio kao priliku da zamijeni nezamjenjive, ali završilo je tako da se u prvom poluvremenu istaknuo tek grubošću i oštrim startovima. Očito je pretjeranu grubost pokupio u francuskoj ligi, kojoj je to jedan od zaštitnih znakova. Naravno, zbog toga je dobio ono što je već u Realu postalo njegov zaštitni znak - žuti karton. Camavingi je to već četvrti u samo šest prvenstvenih nastupa za Real, od čega je tek tri imao kao prvotimac. Morat će se riješiti ove navike."

Najkartoniraniji igrač liga Petice

Tako je Camavinga postao drugi najčešće kažnjavani igrač liga Petice jer žuti karton dobiva svakih 60 minuta. Ispred njega je samo Matheus Cunha iz Atletico Madrida, koji žuti dobiva svakih 56 minuta. Međutim, on je dobio duplo manje kartona od Camavinge. 

Pročitajte više