TRANSFERI

As: Real je priopćio Baleu da je otpisan, ali ispunjava mu posljednju želju

Foto: Gulliver / Getty Images

PRVI NOGOMETAŠ koji je probio granicu od 100 milijuna eura, kada je Real za njega platio jedan više Tottenhamu u ljeto 2013., nakon šest godina odlazi iz Madrida. 

I da Gareth Bale nije u lošoj formi, previše sklon ozljedama i strano tijelo u svlačionici, kod Zinedinea Zidanea ne bi imao prođu. Bilo je to jasno i za vrijeme njegovog prethodnog trenerskog mandata, kada je Balea u daleko boljem izdanju nego što je sada koristio kao preskupog jokera. 

A kada je Zidane nedavnim povratkom zatekao "najgoreg Balea ikad" bilo je jasno da neće preživjeti veliku čistku koja slijedi na ljeto. Zidane je već krenuo sa zahvatom kojim želi napraviti dvostruku korist: riješiti se ocvalih i nemotiviranih igrača, te njihovom prodajom namaknuti sredstva za generalnu obnovu momčadi. 

As otkriva da se Realov direktor Jose Angel Sanchez u ponedjeljak sastao s Baleovim agentima Jonathanom Barnettom i Luisom Alonsom, kojima je tom prilikom rekao da Real njihovog štićenika stavlja na transfer-listu. 

"Sastanak je bio ugodan i konstruktivan, a Sanchez je igračevim zastupnicima rekao da će klub, u znak zahvalnosti za sve što je Bale napravio u Realu, Velšaninu omogućiti da sam odabere klub u koji želi. Ako nekoliko klubova pošalje približno jednake ponude za Balea, on će sam odlučiti u koji će otići. Jedini uvjet je da navedene ponude budu približne iznosu koji Real bude tražio za Balea", piše As i dodaje da se na ovom sastanku nije raspravljalo o ciframa. 

Bale je za Real odigrao 227 utakmica, postigao 102 gola i namjestio 63. Osvojio je četiri europska i jedan španjolski naslov te jedan Kup kralja. 

Pročitajte više