LA LIGA

AS: Real večeras vraća Modrićevu bijelu čaroliju

Foto: EPA, Twitter

REAL MADRID večeras u 21 sat dočekuje Athletic Bilbao u svojoj zadnjoj utakmici u 2019. godini. Pobjedom bi se Madriđani bodovno izjednačili s Barcelonom na vrhu, a razbiju li Baske sa šest ili više golova razlike, i prestići će ju.

U početnom sastavu trebao bi biti Luka Modrić, što je ove sezone, nažalost, samo po sebi vijest.

AS je na današnjoj naslovnici objavio veliku fotografiju Modrića uz naslov "Bijela čarolija", a u tekstu pod naslovom "Real vraća Modrićevu čaroliju za Bilbao" izračunao je da će mu to biti tek deveta utakmica ove sezone koju će započeti te da je dosad na travnjaku proveo samo 861 minutu ili samo 41,5% raspoloživog vremena.

To je vrlo skromna minutaža, pogotovo u usporedbi s konkurentima u sredini terena - Casemirom (1920 minuta), Tonijem Kroosom (1613) i Fedeom Valverdeom (1030).

AS ističe kako je ovo daleko najmanja minutaža od one koju je Modrić imao posljednjih godina. U sezoni 2015./16. odigrao je čak 75,4% raspoloživih minuta, sezonu poslije 61,1%, zatim 59,8%, a prošle sezone, u kojoj je bio evidentno umoran od hrvatskog pohoda na svjetsko srebro u Rusiji, čak 69,6%.

Ove ga je sezone iz idealnih 11 istisnuo sve bolji Valverde, ali danas će Modrić dobiti priliku zbog suspenzije Casemira.

"Modrić još može puno ponuditi Realu u utrci s Barcelonom i pokušaju osvajanja još jedne Lige prvaka, ali zbog poodmakle dobi i Valverdeova napretka Zidane ga koristi samo povremeno", piše AS i dodaje kako je Lukina statistika i dalje jako dobra, odnosno da je u ograničenom vremenu na travnjaku zabio tri gola i namjestio ih još pet, što znači da mu fale još samo jedan gol i tri asistencije kako bi izjednačio učinak iz cijele prošle sezone.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više