TRANSFERI

As: Sve je riješeno, Jović je novi igrač Reala

Foto: Gulliver / Getty Images

LUKA JOVIĆ briljantnu sezonu u Eintrachtu oplodio je transferom života. Mladi (22) srpski napadač sve je dogovorio s Realom, s kojim uskoro potpisuje ugovor na šest godina. Ovo ekskluzivno objavljuje madridski As koji otkriva i odštetu za koju drugi strijelac Bundeslige i Europa lige dolazi iz Frankfurta u Madrid. 

Real će za strijelca 26 golova ove sezone (19 u njemačkom prvenstvu, sedam u EL-u) platiti 60 milijuna eura. Ali tom bogatstvu ne raduje se samo Eintracht, veliki dio njega dobit će i Benfica. Točnije, 12 milijuna eura, koliko joj pripada prema ugovoru kojim je Jovića, koji je bio na posudbi u Frankfurtu, prepustila Eintrachtu za osam milijuna eura. Frankfurtski klub, dakle, ovim poslom zarađuje osam puta više nego što je platio Jovića, i to ni mjesec dana nakon tog transfera. 

Upravo to je bio ključni potez koji je 17. travnja označio početak Realove operacije dovođenja napadača kojeg žele još Barcelona, Bayern i PSG. Tog dana Eintracht je iskoristio klauzulu u ugovoru o Jovićevoj posudbi i fantastičnog napadača otkupio od Benfice za samo osam milijuna eura. Naravno, to je napravio samo kako bi ga višestruko skuplje prodao jer u Frankfurtu su znali kako nemaju šanse zadržati Jovića nakon ovakve sezone i uz interes najboljih i najbogatijih klubova na svijetu. 

Ali sjajni odnosi koje imaju Eintracht i Real značili su da madridski klub ima ogromnu prednost u odnosu na ostale spomenute velikane. PSG je navodno bio spreman platiti više od Reala, što je od početka tjedna natjeralo ovaj klub da ubrza pregovore i napore, što je rezultiralo time da je u petak sve dogovoreno oko ovog transfera. As, međutim, ističe da je Jović već prije dva tjedna počeo tražiti kuću u Madridu jer je htio samo u Real. 

Želja mu se ostvarila jer postaje igrač Reala kojem je drugo ljetno pojačanje. Prije mjesec dana s Portom je dogovoren transfer također mladog (21) brazilskog braniča Edera Militaa koji dolazi u Real uz odštetu od 50 milijuna eura. 

Pročitajte više