Asanović i Bilić se povukli iz Uprave Hajduka

BIVŠI "Vatreni" Aljoša Asanović i Slaven Bilić, koji su uz Igora Štimca i Alena Bokšića nakon ulaganja oko 750.000 DEM postali članovi Uprave kluba, odlučili su otići iz kluba.

U izjavi za Sportske novosti, Asanović je rekao kako se nisu snašli u toj ulozi. Navodno potez dvojice bivših Hajdukovaca nije izazvan nikakvim neslaganjem unutar kluba.

Asanović i Bilić odlazak iz kluba najavili su još prošlog ljeta, ali ih je u tome spriječio loš plasman Hajduka na europskoj sceni. Prema Biliću, on i Asanović nisu htjeli napustiti klub u teškim trenucima i ostali su iz solidarnosti prema Hajduku. Smatraju da su Splićani sada na stabilnim temeljima te su stoga i proveli svoju odluku.

Čini se kako dvojac nije bio zadovoljan svojom funkcijom u Upravi, a Bilić smatra da su zapravo glumili "funkcionare".

Budući da su bivši "Bili" angažirani u radu s mladom reprezentacijom, odlučno su odbili mogućnost da su izašli iz kluba zbog eventualnog sukoba interesa. "Odlučili smo zaključiti ovu pustolovinu još prije nego smo pozvani u mladu reprezentaciju", kazao je Bilić za Sportske novosti.

Zanimljiva činjenica u ovoj priči je svakako i uloženi novac. Odlazeći dvojac uložio je u klub prema Sportskim novostima oko 750.000 DEM svaki. Što se tiče povrata novca koji su uložili u klub ili eventualnom pretvaranju uloga u dionice kluba, ni Bilić ni Asanović nisu se htjeli izjašnjavati.

Bilić je jedino rekao kako je klubu dao kratkoročnu pozajmicu od 100.000 eura za izgradnju pomoćnog terena s umjetnom travom, te da se vraćanje pozajmice oduljilo. Na njegove upite o povratu pozajmice iz kluba mu redovito odgovaraju neka pričeka još malo i da bude strpljiv. "I evo strpljiv sam, ali to ne znači da strpljenju nema kraja." - rekao je Bilić.

Pročitajte više