Ashley Young otkrio zašto Englezi ne slave pobjede i progovorio o Modriću

Foto: Epa

U BAZI U Repinu pored Zelenogorska, engleska reprezentacija priprema se za polufinale SP-a protiv Hrvatske.

Englezi još nisu stigli u Moskvu, gdje se u srijedu od 20 sati igra polufinalna utakmica.

Na posljednjoj press konferenciji prije puta za Moskvu pred novinare je izašao 33-godišnji Ashley Young, kojeg je Jose Mourinho vratio na scenu u Manchester Unitedu. Danas slavi rođendan, najstariji je igrač engleske reprezentacije, a na SP-u je dosegnuo sjajnu formu. Asistirao je Maguireu za pogodak protiv Švedske u borbi za polufinale.

"Ovo je ogromna šansa za Englesku, osjećamo se sjajno i u idealnom smo momentu. Protivnik nije svjež kao mi, ali moramo se dobro spremiti za Hrvatsku. Nevjerojatan je osjećaj spremati se za polufinale SP-a, nismo ovdje bili od 1990. godine. Ovo je nešto veliko", rekao je Young. 

Na pitanje novinara o Hrvatskoj i Luki Modriću, odgovorio je:

"Hrvatska je jako dobra momčad, u polufinalu SP-a su i to nije slučajno. Moramo ostati fokusirani. Luka Modrić je fantastičan igrač, ali Hrvatska ima i druge jake igrače. Ono što je naš plan je da budemo koncentrirani na našu igru i na ono što želimo postići."

Engleski novinari pokušali su uspjeh reprezentacije pripisati klupskim menadžerima Pochettinu i Guardioli, ali Young ih je prekinuo:

"Naš stil igre, kultura i rezultati dolaze iznutra, od našeg izbornika."

Objasnio je zašto nisu slavili nakon pobjede nad Švedskom. 

"Nismo slavili jer još ništa nismo osvojili. Vratili smo se u hotel da se što prije oporavimo od utakmice. Moramo ostati fokusirani. Doveli smo sebe u dobru poziciju, zaslužili smo ovo, imamo veliku šansu. Rekao sam i prije turnira, nismo došli ovdje bez ambicija o naslovu prvaka svijeta."

Younga su engleski novinari pitali o Domagoju Vidi i situaciji u koju se doveo snimanjem videa podrške prijateljima u Ukrajini, uz pozdrav koji u Rusiji ima drugačije konotacije. Dio ruskih navijača zbog toga više ne podržava hrvatsku reprezentaciju. Young nije želio ulaziti u polemiku te je kazao da nije čuo ništa o tome. 

POGLEDAJTE PRESS KONFERENCIJU

 

Pročitajte više