PREMIERSHIP

Aston Villa preskočila Mourinha i Tottenham

Foto: Reuters / Andrew Couldridge

U POSLJEDNJOJ utakmici subotnjeg programa 24. kola engleskog prvenstva Brighton and Hove Albion i Aston Villa igrali su 0:0.

Oba sastava s osvojenim bodom napredovali za jedno mjesto na ljestvici - Aston Villa je osma s 36 bodova, koliko ima i deveti Tottenham Hotspur, a Brighton je na 15. mjestu s 26 bodova, koliko ima i 16. Burnley.

Ranije u subotu su nogometaši Manchester Cityja ostvarili 11. uzastopnu pobjedu u Premier ligi, a 16. u svim natjecanjima svladavši na svom stadionu Tottenham Hotspur s 3:0 (1:0). Susret je usmjeren ka pobjedi Cityja sredinom prvog poluvremena kada je Hojbjerg neoprezno srušio Gundogana i skrivio kazneni udarac iz kojega je Rodri (23-11 m) doveo domaće u vodstvo. U nastavku je dva gola dodao Gundogan (50, 66), prvi nakon akcije Sterlinga i Fodena, a drugi nakon dugog ispucavanja vratara Edersona.

Liverpoolu se komplicira borba za LP

City je vodeći na ljestvici s 53 boda, sedam više uz utakmicu manje od drugog Leicester Cityja koji je kao domaćin svladao prvaka Liverpool s 3:1 (0:0).

> Liverpoolu se komplicira borba za ulazak u LP 

> Pogledajte kako je Klopp vrištao na igrače nakon još jednog poraza

Liverpool je bio bolji u prvom poluvremenu, ali tu nadmoć nije uspio materijalizirati sve do 67. minute kad je Mohamed Salah postigao pogodak nakon sjajnog dodavanja Roberta Firmina. Gosti su držali tri boda u rukama do 79. minute, da bi se njihove nade o prekidu gubitničkog niza rasplinule u šest minuta u kojima je Kloppova momčad primila tri pogotka. U 79. minuti je izjednačio Maddison nakon što je pogodak prvo poništen pa ipak priznat nakon dodatne provjere VAR-a. Dvije minute poslije na 20 metara od gola sudarili su se Liverpoolov vratar Alisson Becker i turski stoper Kabak u pokušaju da izbiju loptu koju je mirno pokupio Jamie Vardy i poslao u mrežu. Pobjedu Leicestera zapečatio je Barnes koji je pobjegao Kabaku i s lijeve strane ušao u kazneni prostor te svladao nemoćnog Alissona. Liverpool je četvrti s 40 bodova.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više