ATALANTA - DINAMO

ATALANTA - DINAMO (21:00) Evo sastava za susret godine, Talijani bez prve špice

Foto: EPA-EFE

DINAMO od 21 sat igra najvažniju utakmicu u godini. U 5. kolu Lige prvaka, u Milanu na legendarnom San Siru, protivnik je talijanska Atalanta.

Hrvatski prvak u ovom susretu praktički mora pobijediti kako bi ušao u zadnje kolo natjecanja s prednošću nad Šahtarom, koji ima jednako bodova, ali ako tako završi grupna faza, Ukrajinci će ići dalje. Uz pobjedu protiv Atalante, Dinamo očekuje pobjedu Cityja protiv Šahtara pa bi se sve odlučivalo u zadnjem kolu kada hrvatski prvak dočekuje City, a ukrajinski Atalantu.

Rezultati by SofaScore

U najavi utakmice trener Atalante Gian Piero Gasperini priznao je da ih je Dinamo iznenadio u prvoj utakmici u Maksimiru kada je njegova ekipa deklasirana 4:0.

"Svjesni smo da nam samo pobjeda igra ako se želimo plasirati u osminu finala. Protiv Dinama smo na Maksimiru odigrali najgoru utakmicu posljednjih godina, a protiv Šahtara smo bili puno bolji, zato i boli taj poraz više nego onaj u Zagrebu. Međutim, siguran sam da ćemo odigrati bolje u utorak na San Siru. Moramo osvojiti šest bodova do kraja i čekati kikseve Dinama i Šahtara, kojima neće biti dovoljni remiji do kraja."

Bjelica je najsretniji zbog mnogobrojne podrške koju će Dinamo imati na San Siru.

"Jako smo sretni zbog naših navijača koji su ovdje. Nadam se da će nas pogurati do pobjede. Odlučili smo ići težim putem, a u zadnje dvije utakmice smo pokazali da smo jaka ekipa i nema posljedica nakon utakmice protiv Hajduka. Očekujemo jaku Atalantu i agresivnu. Mi moramo biti fokusirani, znamo da je teška utakmica, ali bit će i za njih."

Naš reporter s Meazze javlja da su ovo sastavi koje će izvesti Gasperini i Bjelica:

Atalanta

Gollini; Toloi, Palomino, Djimsiti - Castagne, De Roon, Freuler, Gosens - Gomez, Pašalić - Iličić.

Dinamo

Livaković; Teophile, Dilaver, Perić - Leovac, Ivanušec, Ademi, Olmo, Stojanović - Oršić, Petković.

Pročitajte više