SERIE A

ATALANTA - JUVENTUS 1:3 Higuain u ludom preokretu junak utakmice

Foto: EPA

U SKLOPU 13. kola Serie A Juventus je u gostima s 3:1 pobijedio Atalantu koja u utorak igra protiv Dinama u Ligi prvaka.

Atalanta je vodila 1:0 od 56. minute golom Gosensa i imala sjajne prilike kroz cijelu utakmicu, no onda je Higuain zabio dva (74. i 82.) i Dybala jedan u 90. za veliku pobjedu aktualnih prvaka.

Atalanta je u 16. minuti imala sjajnu priliku za vodstvo, no Mussa Barrow nije uspio realizirati jedanaesterac, pogodio je vratnicu. Devet minuta kasnije opasno je zaprijetio i Mario Pašalić, no Wojciech Szczesny je sjajno reagirao.

Momčad iz Bergama bila je bolja statistički. Atalanta je uputila 22 udarca prema golu momčadi iz Torina, a od toga ih je sedam išlo u okvir gola. Uz to je Atalanta imala osam kornera i tri promašene velike prilike.

Juventus je uputio 16 udaraca, pet u okvir. Atalanta je mogla čak do 2:1 u 79. minuti, no odlukom VAR-a poništen joj je penal.

Pašalić je igrao cijelu utakmicu za Atalantu, dok kod Juventusa Mandžukić i Pjaca nisu bili u zapisniku.

Ovom pobjedom, Juventus je i dalje prvi s 35 bodova, četiri manje ima drugi Inter s utakmicom manje. Atalanta je peta s 22 boda.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više