LIGE PETICE

Atalanta razbila Sassuolo, dobra partija Pašalića

Foto: EPA

NOGOMETAŠI Atalante iz Bergama, čiji su stanovnici najviše propatili za vrijeme pandemije koronavirusa, danas su na svom stadionu u zaostaloj utakmici 25. kola pobijedili Sassuolo s 4:1 te ostali na četvrtom mjestu Serie A, koje vodi u Ligu prvaka.

Berat Djimsiti u 16. minuti pogodio je za vodstvo domaćina, a na 2:0 povisio je Duvan Zapata (31'). U 37. minuti, nakon akcije Gosensa i hrvatskog veznjaka Marija Pašalića, marokanski veznjak Mehdi Bourabia postigao je autogol i Atalanta je na poluvremenu imala prednost od 3:0.

Mladi Šutalo ostao je na klupi

Pašalić je za Atalantu odigrao cijeli susret, pruživši vrlo dobru partiju, dok je 20-godišnji Boško Šutalo, koji je u siječnju prešao iz Osijeka u Atalantu, ostao na klupi za pričuve.

Svoj drugi gol Zapata je postigao u 66. minuti za domaće vodstvo 4:0. Pred kraj susreta Bourabia, koji je zabio autogol u prvom poluvremenu, u sudačkoj nadoknadi (90+2') pogodio je protivničku mrežu za utješni gol gostiju.

Talijansko prvenstvo je nakon tri i pol mjeseca stanke nastavljeno zaostalim utakmicama 25. kola, a jučer su nogometaši Verone, koju vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić, svladali na domaćem terenu Cagliari s 2:1, dok su Torino i Parma odigrali 1:1.

Večeras se još sastaju Inter i Sampdoria. Sve utakmice nastavka talijanskog prvenstva igrat će se bez gledatelja na tribinama.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više