Athletic o engleskom talentu: Izgleda kao Modrić, a igra kao Iniesta

Foto: Profimedia

LEICESTER CITY je u šesnaestini finala FA kupa pobijedio Newport 3:0, a za engleskog prvoligaša debitirao je 17-godišnji Sammy Braybrooke. The Athletic je o njemu napisao tekst pod naslovom: "Upoznajte Sammyja Braybrookea, kapetana Engleske U-18 reprezentacije koji izgleda kao Modrić, a igra kao Iniesta."

Ističu kako je nizak, što nadoknađuje "upornošću, tehničkim sposobnostima i impresivnim razmišljanjem na terenu". Athleticov izvor tvrdi kako ga u mladoj engleskoj reprezentaciji, čiji je kapetan, zovu "Leicesterov Iniesta" zbog "brzog stila igre i tehnike".

Zovu ga Modrić

"Otišli smo razgovarati s direktorom Jonom Rudkinom o njegovom razvoju. Čekali smo sastanak kada su dolazili igrači prve momčadi. Zaustavili su se da se pozdrave kada je naišao Caglar Soyuncu i počeo vikati: 'Bok, Modriću!'" ispričala je njegova majka Sophie za Athletic.

Opisuju ga kao povučenog mladog igrača koji je kapetan Engleske postao zbog uzornog ponašanja na i izvan terena. Prošao je Leicesterovu školu nogometa, a tijekom ljetnih priprema bio je s prvom momčadi trenera Brendana Rodgersa, kojeg je toliko impresionirao da je od kluba tražio da Braybrookeu daju prvi profesionalni ugovor.

Pročitajte više