TRANSFERI

Athletic o Pepovom ultimatumu Cityju: "Dajte mi tri igrača ili odlazim"

Foto: Gulliver / Getty Images

AKTUALNI i dvostruki uzastopni prvak Engleske prije polovice prvenstva predao je naslov. Ne samo da Manchester City nakon 17 kola Premier League ima čak 14 bodova manje od vodećeg Liverpoola, nego i Leicester na drugom mjestu ima četiri boda više od Građana.

Osim toga, na kraju sezone će biti četiri godine da je Josep Guardiola na klupi Cityja, a poznato je da je to maksimum koliko on može podnijeti na jednom mjestu. Dulje mu se nije dalo biti ni u matičnoj Barceloni, dok je u Bayernu izdržao samo tri godine iako su ga preklinjali da ostane dulje.

Sve ovo razlozi su velike zabrinutosti šefova Cityja koji, bez obzira na neuspjeh ove sezone u Premiershipu, kao i na neuspjehe u prethodnim sezonama da se njihov klub iti približi borbi za osvajanje Lige prvaka, žele da obožavani katalonski karizmatik ostane trener.

Guardiola će udovoljiti zahtjevu, ali samo ako oni ispune njegove želje, piše Athletic i navodi koje su.

Usprkos tome što na raspolaganju ima sjajne dvije momčadi i što je u tri godine samo na odštete pojačanja potrošio oko 800 milijuna eura, Guardiola od vlasnika kluba traži sredstva za dovođenje tri nova igrača.

Kako bi ostao, zahtijeva "barem jednog" stopera, zatim lijevog beka te napadača, kao i vrhunskog pomoćnika jer mu vjerni asistent Mikel Arteta odlazi za prvog trenera Arsenala. 

Guardiola se može tako postaviti ne samo zato što je najugledniji trener na svijetu, nego i jer u ugovoru sa Cityjem, koji je potpisao prošle godine i koji važi do 2021., stoji klauzula da može napustiti klub na kraju ove sezone ako mu klub ne ispuni zahtjeve oko pojačanja momčadi. 

Pročitajte više