EUROPSKE LIGE

Atletico ga je platio 127 milijuna eura. Sad ga se želi riješiti

Foto: EPA

PORTUGALSKI nogometaš Joao Felix mogao bi, nakon tri godine, napustiti Atletico Madrid, pišu britanski mediji. Express navodi kako se Tottenham raspitivao u Madridu je li Portugalac raspoloživ za pregovore. Ne samo da bi ga Atletico bio voljan prodati Tottenhamu, već ga navodno nude još nekim klubovima. Kombinacije su razne, od direktnog transfera pa sve do zamjena.

Tottenham je navodno spreman Atleticu ponuditi argentinskog veznjaka Giovanija Lo Celsa i 20 milijuna eura za Felixa. Simeone bi takvu ponudu vjerojatno prihvatio. Lo Celso je bio na posudbi u Villarrealu, a Tottenham ga je prije tri godine iz Betisa doveo za 50 milijuna eura.

Ne uklapa se u igru Atletica

Felix je stigao iz Benfice u Atletico prije tri godine u transferu vrijednom 127 milijuna eura. Zamijenio je Francuza Antoinea Griezmanna, koji je otišao u to vrijeme u Barcelonu. Felix, poznat po vrhunskim ofenzivnim rješenjima i kreativnosti, nije se nikad do kraja uklopio u nogometnu filozofiju Diega Simeonea.

Prošle je sezone zabio tek osam golova te podijelio četiri asistencije. Sezona je za njega završila u travnju, kad se teže ozlijedio. Felix ima 22 godine i još uvijek nije ispunio očekivanja u Madridu. Ugovorom je vezan za Atletico do 2026. godine. 

Pročitajte više