EUROPSKE LIGE

Atletico i Sevilla u LP-u. Tri kluba u zadnjem kolu borit će se za ostanak

Foto: EPA

NOGOMETAŠI Atletico Madrida i Seville odigrali su 1:1 na stadionu Wanda Metropolitano, što je objema momčadima bilo dovoljno za osiguravanje plasmana u Ligu prvaka, a grčevita borba će se voditi za ostanak u La Ligi između Granade, Mallorce i Cadiza.

Gimenez je u 30. minuti doveo Atletico u vodstvo, a konačnih 1:1 postavio je En Nasyri u 85. minuti. Ivan Rakitić je igrao za Sevillu do 56. minute. Atletico je kolo prije kraja sa 68 bodova treći, a Sevilla s bodom manje četvrta. Takav rasplet u Madridu rastužio je Sevillinog gradskog suparnika Betisa, koji je s 2:0 savladao Granadu na svom stadionu.

Oba pogotka postigao je Juanmi u 14. i 89. minuti. Betis ima 64 boda, ali ne može skinuti Sevillu s četvrtog mjesta ni pobjedom u zadnjem kolu jer je Sevilla u slučaju istog broja bodova bolja zbog prednosti u međusobnim dvobojima.

Betis u EL s Real Sociedadom

Betis će se morati zadovoljiti mjestom u Europskoj ligi u koju će zajedno s Real Sociedadom. Baski su s 2:1 slavili u Villarrealu, što je bio izravan dvoboj za mjesto u EL-u. Coquelin je u 43. doveo domaće u vodstvo, a preokret Sociedadu donijeli su Isak u 56. i Zubimendi u 73. minuti.

Villarrealu je ugrožen i plasman u Konferencijsku ligu jer ima samo bod više od Athletica koji je s 2:0 nadigrao Osasunu golovima Berenguera u 33. i Villalibrea u 79. minuti. Ante Budimir odigrao je cijelu utakmicu za goste. Levante je za oproštaj od La Lige svojim navijačima podario pobjedu nad Alavesom rezultatom 3:1 i povukao baskijsku momčad sa sobom među drugoligaše.

Trećeg drugoligaša tražit će se u krugu triju momčadi. Granada je uoči zadnjeg kola s 37 bodova u nešto boljoj poziciji od Mallorce i Cadiza koji imaju bod manje. Cadiz je mogao imati još bolju situaciju da je u 61. minuti protiv prvaka Real Madrida, kod rezultata 1:1, Negredo realizirao kazneni udarac. Ukrajinski vratar Andrij Lunin je obranio, a do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao.

Mallorca je na dramatičan način došla do domaće 2:1 pobjede protiv Rayo Vallecana, koja joj može donijeti spas. Pobjednički pogodak postigao je Prats u drugoj minuti sučevog dodatka. U zadnjem kolu Granada je domaćin Espanyolu i pobjeda joj donosi spas. Mallorca će u goste Osasuni, a Cadiz ide kod Alavesa. U slučaju pobjede sve tri momčadi, među drugoligaše će preseliti Cadiz.  

Pročitajte više