ATLETICO SRUŠIO REKORD Diego Costa se vraća kući!

Foto: Getty Images/Guliver Image

BRAZILSKI golgeter sa španjolskom putovnicom Diego Costa ima novi klub! Nakon višemjesečnog izbivanja iz Londona zbog svađe s Chelseajem, Costa je uspio dogovoriti uvjete prelaska u Atletico, klub iz kojeg je prije tri godine stigao na Stamford Bridge.

Chelsea je nakon dugog otezanja prihvatio posljednju ponudu Atletica koji će ovim transferom vjerojatno postaviti novi klupski rekord.

Marca piše da su se klubovi dogovorili oko odštete od 65 milijuna eura, Atletico će 55 milijuna platiti odmah, a ostatak kroz bonuse.

Atletico zbog UEFA-ine kazne ne može registrirati igrače sve do siječnja, pa će Costa novi debi za svoj stari klub upisati tek 2018. godine.


28-godišnji napadač trebao bi do kraja tjedna proći liječničke preglede i potpisati za Atletico. 

Očekuje se da će potpisati ugovor do ljeta 2021. godine.

Gotovo cijelog ljeta trajali su pregovori Atletica koji je pružio spas svom bivšem igraču nakon što ga je Antonio Conte, kako tvrdi Costa, otpisao SMS porukom. Brazilac se zainatio i još uvijek se nije vratio u London iz svoje domovine, iako mu je klub tijekom ljeta prijetio novčanim kaznama ako se ne vrati na treninge s drugom momčadi. Chelsea je otežavao pregovore sa zainteresiranim klubovima, a nakon završetka prijelaznog roka, jedino je Atletico ostao uporan, a povratak u Madrid je i bila najveća Costina želja.

U dresu Chelseaja je postigao 58 golova u 120 nastupa, a lani je 20 zabio u pohodu na naslov prvaka.

Chelsea i Atletico sljedeće srijede igraju u skupini Lige prvaka.
 

Tweetovi o temi diego costa

Pročitajte više