Atletska baka Ottey: Želim trčati za Sloveniju i na Olimpijskim igrama u Londonu

"STRAHOVITO me razočaralo što se nismo plasirale u finale", izjavila je slovenska atletičarka Marlene Ottey, jamajčanska sprinterica koja je nastupila na EP-u u Barceloni s 50 godina.

Atletska je baka nakon neuspješnog nastupa Slovenki u kvalifikacijama štafetne utrke 4x100 metara objasnila:

"Odmah čim je bilo gotovo znala sam da nismo uspjele. Imale bismo priliku da je neka od boljih reprezentacija kiksala, a to se ovaj put nije dogodilo".

Iako danas trči čitavu sekundu sporije od svog rekordnog vremena (10.74) iz 1996. godine, Jamajčanka koja slovensku putovnicu ima od 2002. godine ne namjerava prestati:

"I dalje ne osjećam da je prekid karijere blizu. Moj je sljedeći cilj kvalificirati se na Svjetsko prvenstvo o južnokorejskom Daeguu sljedeće godine. Olimpijske igre u Londonu? To me pitajte nakon što nastupim u Koreji."

Nakon nastupa u Barceloni Ottey je dala dvadesetak intervjua.

"Osjećaj je sjajan. Smatram bavljenje sportom u svojim godinama izazovom. Uživam se boriti s natjecateljicama dvostruko mlađim od mene."

Pretpostavljam da i dalje trajem zbog dobrih gena. Uvijek se prisiljavam ići do krajnjih granica. Na taj način dolazim do adrenalina" završila je vlasnica 29 medalja s velikih natjecanja, koja je prvu olimpijsku medalju (broncu na 200 metara) osvojila još prije trideset godina u Moskvi.

"To su bila sasvim druga vremena. Imala sam tada nultu stopu pritiska. Dok sam dolazila i nastupala, nitko me nije niti poznavao".

Pročitajte više