ATP Bangkok: Federer uz bok Borgu i McEnroeu

PRVI tenisač svijeta Švicarac Roger Federer nije se umorio od pobjeđivanja. U finalu ATP turnira u Bangkoku svladao je Andya Roddicka 6:4, 6:0 i tako je došao do desetog ovosezonskog naslova, odnosno 21. u karijeri.

Ujedno to mu je bila 12. uzastopna pobjeda u finalima, a to su prije njega ostvarili još samo Bjorn Borg i John McEnroe.

"Prije dolaska u Bangkok nisam bio siguran u kakvoj sam formi, budući da sam uzeo odmor nakon US Opena. No, sada se kući vraćam s još jednim trofejem i to je fantastično. Ovo mi je deseti turnir koji sam osvojio ove godine. Nisam vjerovao da ću to postići, no nekako me je išlo. Poboljšao sam servis i vjerujem da je to ključ mojih uspjeha ove godine", izjavio je Federer.

Iako je igrao s ozlijeđenim laktom Roddick nije tražio alibi. "Protiv Safina u polufinalu ozlijedio sam lakat, tako da sam danas igrao samo sa pola špila. No, mislim da to nije bilo odlučujuće. I sa punim špilom karata imam loš omjer protiv Federera. Dao sam sve od sebe, ali kad sam na početku drugog seta izgubio servis, znao sam da su moje šanse nikakve da dobijem meč", kazao je Roddick, koji protiv Federera ima jednu pobjedu i osam poraza.

FINALE:

Roger Federer (Švi/1) - Andy Roddick (SAD/2) 6-4, 6-0

Pročitajte više