ATP Delray Beach: Ančić svladao branitelja naslova, Karlović izgubio

MARIO ANČIĆ je uspješno prošao prvo kolo ATP turnira u američkom Delray Beachu, dok je Ivo Karlović izgubio.

Treći nositelj Ančić pobijedio je Amerikanca Jan-Michaela Gambilla 6:3, 6:4, dok je Amerikanac Paul Goldstein bio bolji od Karlovića sa 4:6, 6:3, 7:6 (7:4).

Dvadesetogodišnji Ančić je dominirao u dvoboju sa braniteljem naslova Gambillom, koji je bio pobjednik Delray Beacha i 2001. Sa devet as-servisa i 71 posto dobijenih poena na svoj prvi servis Splićanin je uspješno čuvao svoj početni udarac, dok je Amerikancu po jednom u svakom setu oduzimao servis, do čega je onaj u prvoj igri drugoga seta bio ključan.

"Bio je to vrlo težak dvoboj za mene, on je ipak dvostruki pobjednik ovog turnira i očigledno mu odgovara i podloga i ozračje. Puno sam miksao na svom servisu, a jako sam zadovoljan svojom igrom sa osnovne crte. Napadao sam kad je trebalo", kazao je Ančić, koji u drugom kolu čeka pobjednika dvoboja Amerikanca Amera Delica i Čileanca Adriana Garcie.

"Bio sam jako uzbuđen što sam se vratio u Delray Beach, gdje sam imao toliko uspjeha. Ančić je danas bio bolji, odlično je servirao, a ja sam radio previše pogrešaka", kazao je Gambill.

Karlović nije uspio proći Goldsteina, iako je u tri seta imao 19 as-servisa. Zagrepčanin je ove sezone odigrao čak 48 "tie-breakova", do Goldsteina je točno polovicu dobio, no protiv Amerikanca je ostao na četiri poena.

Pročitajte više