ATP Hamburg: Nadal protiv Đokovića za broj 2

RAFAEL NADAL i Novak Đoković međusobnim će dvobojem u polufinalu ATP Masters Series turnira u Hamburgu odlučivati o vlasniku drugog mjesta na ulaznoj ATP ljestvici.

U četvrtfinalnom dvoboju dvojice tenisača s Mallorce, 2. i 11. nositelja, Rafaela Nadala i Carlosa Moye, deset godina mlađi Nadal pobijedio je svog mentora 6-1, 6-3 i tako ostvario šestu pobjedu u osmom međusobnom susretu. Imao je samo 12 neforsiranih pogrešaka u meču, 13 manje od Moye. Ovo im je bio peti susret na zemlji, a Moya je jedinu pobjedu ostvario u polufinalu Umaga, ali prije pet godina.

Nadal će u polufinalu igrati protiv 3. nositelja, Srbina Novaka Đokovića, koji je bez ikakvih problema svladao 78. tenisača svijeta, Španjolca Alberta Montanesa 6-2, 6-3. Nadal i Đoković dosad su odigrali devet dvoboja. Nadal je dobio šest mečeva, uključujući i sva tri dosadašnja na zemlji. Uspije li Đoković svladati Nadala, smijenit će Španjolca na drugom mjestu u ponedjeljak na novoj ulaznoj ATP ljestvici. Nadal tu poziciju drži kontinuirano od 25. srpnja 2005. godine, odnosno 147 tjedana u nizu.

Švicarac Roger Federer, prvi igrač svijeta neprekidno od 2. veljače 2004. godine i pobjednik Hamburga četiri puta, prošle je godine u finalu ovog turnira svladao Nadala i zaustavio njegov niz od 81 uzastopne pobjede na zemljanoj podlozi. Federer je u četvrtfinalu bio bolji od Španjolca Fernanda Verdasca 6-3, 6-3. Švicarac je Verdascu servis uzimao tri puta, te za jedan sat i 21 minutu stigao do lagane pobjede.

Za finale će Federer igrati protiv Talijana Andreasa Seppija, koji je nakon 3 sata i 13 minuta igre svladao domaću uzdanicu Nicolasa Kiefera 6-3, 5-7, 7-5. Seppi je imao set i 5-2 u drugom, ali je Kiefer s 5 gemova u nizu napravio preokret. U trećem je setu Nijemac vodio s 5-3, ali nije uspio završiti meč na pravi način. Kiefer je u trećem setu platio cijenu vrlo slabe iskorištenosti break lopti, imao ih je 11, a iskoristio samo jednu.

Ivan Ljubičić i Šveđanin Robin Soderling poraženi su u igri parova u četvrtfinalu ATP Masters Series turnira u Hamburgu. Bolji od Ljubičića i Soderlinga bili su Indijan Leander Paes i Tommy Robredo 6-2, 7-6(3) nakon jednog sata i 12 minuta igre. Hrvatski tenis ostao je tako i bez posljednjeg predstavnika na turniru u Hamburgu.

ATP Hamburg, četvrtfinale:

Federer (1) – Verdasco 6-3, 6-3

Seppi – Kiefer 6-3, 5-7, 7-5

Đoković (3) – Montanes 6-2, 6-3

Nadal (2) – Moya (11) 6-1, 6-3

parovi, četvrtfinale:

Paes/Robredo – Ljubičić/Soderling 6-2, 7-6(3)

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više