ATP Indian Wells: Pobjede Ančića i Čilića!

MARIO ANČIĆ i Marin Čilić započeli su pobjedama u dva seta nastup na prvom ATP turniru iz Masters serije ove sezone u Indian Wellsu.

Mario Ančić u Indian Wellsu igra s pozivnicom organizatora. Na startu turnira na kojem nastupa peti puta u karijeri, svladao je Francuza Gaela Monfilsa 6-3, 6-2 nakon jednog sata i 24 minute igre. Splićanin je odlično igrao protiv servisa, te je osvojio čak 51% poena na početnom udarcu tamnoputog Francuza, trenutno 53. igrača svijeta. Ančić, trenutno 72. igrač na ulaznoj ATP ljestvici, izborio je devet break lopti, od kojih je iskoristio četiri. Na svom je servisu izgubio 18 od 54 poena, a Monfils mu je oduzeo jedan servis u drugom setu.

Bio je ovo njihov drugi susret. Ančić je Monfilsa svladao i u 3. kolu Wimbledona 2005. godine, i tada vrlo uvjerljivo, bez izgubljenog seta. Protivnik Ančića u 2. kolu bit će 12. nositelj, Čileanac Fernando Gonzalez. Dosad su igrali četiri puta. Prva dva meča dobio je Čileanac, preostala dva hrvatski tenisač. Inače, Ančić je 2006. godine igrao u osmini finala Indian Wellsa, zaustavio ga je Ivan Ljubičić.

Na ovom turniru, Ljubičić je postavljen za 23. nositelja, te je u 1. kolu bio slobodan. Saznao je suparnika za 2. kolo, i to dobro poznatog. Naime, bit će to Marin Čilić, koji je odlično započeo svoj prvi nastup u Indian Wellsu u karijeri, svladavši u 1. kolu japanskog kvalifikanta Keija Nishikorija 6-2, 6-4 nakon jednog sata i 11 minuta igre. Međugorac je na prvom servisu osvojio 82% poena, na drugom 50%. Izgubio je jedan servis, ali je stvorio čak 11 break prilika, te ih iskoristio četiri.

Nishikori, trenutno 126. igrač svijeta, prošlog je mjeseca senzacionalno iz kvalifikacija osvojio ATP turnir u Delray Beachu. Međutim, u prvom dvoboju protiv Čilića nije mogao ozbiljnije zaprijetiti. Ljubičić i Čilić dosad se još nisu sastajali na ATP Touru.

Suparnika za 2. kolo saznao je i 20. nositelj, Ivo Karlović. Bit će to južnoafrički kvalifikant Rik De Voest, koji je u 1. kolu pobijedio Nijemca Michaela Berrera 7-6(4), 7-5. Karlović još nikad nije igrao s De Voestom.

Ivan Ljubičić bit će jedini hrvatski predstavnik u subotu na terenima u Indian Wellsu, i to u igri parova. Ljubičić i Španjolac Tommy Robredo igrat će u 1. kolu protiv Bjelorusa Maksa Mirnjija i Britanca Jamieja Murraya, od 19 sati po hrvatskom (11 ujutro po lokalnom) vremenu. Ljubičić je jedini hrvatski igrač koji će nastupiti u igri parova.

ATP Indian Wells, 1. kolo:

Ančić – Monfils 6-3, 6-2

Čilić – Nishikori 6-2, 6-4

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više