Video: Roddick demolirao "blijedog" Đokovića

RAFAEL Nadal, prvi tenisač svijeta i domaći adut Andy Roddick igrat će međusobno u polufinalu super jakog ATP turnira u kalifornijskom Indian Wellsu.

Roddick je doslovno demolirao trećeg igrača svijeta Srbina Novaka Đokovića 6-3, 6-2 za samo jedan sat i osam minuta. Bio je to njihov peti meč u karijeri, te drugi ove 2009. godine. Pobijedio je Roddick i na ovogodišnjem Australian Openu (nakon što je Đoković (opet) u izgubljenoj situaciji predao meč), a ukupno sada Roddick ima protiv njega 3-2. U ovom meču Đoković je djelovao kao da nije igrač za Top 20, a kamoli za treće mjesto.

"Sveukupno je bio vrlo loš dan, nema se tu ništa puno reći. On je igrao solidno, ništa spektakularno, ali sam ja radio ogroman broj neforsiranih pogrešaka. Jednostano se nisam dobro osjećao na terenu, ne osjećam loptu, ne osjećam pokret. Nemam rješenja", rekao je  Đoković koji ove sezone igra mnogo slabije i očigledno stagnira. Srpski su mediji njegov poraz popratili epitetima "blijedi" Đoković.

Kroz cijeli meč srpski tenisač nije došao do niti jedne break lopte, a Roddick je imao čak 81 posto ubačaja prvog servisa. Osvojio je Amerikanac 27 od 35 poena nakon prvog servisa, te šest od osam nakon drugoga.

Roddick u samoj igri nije odigrao ništa spektakularno, no za ostalo se pobrinuo Đoković koji je promašio mnogo laganih udaraca. Roddick, inače, svake druge godine ulazi u polufinale Indian Wellsa. Tamo je bio 2005., 2007. i ove godine.

U polufinalu na "strašnog" Nadala

U polufinalu Roddicka čeka Rafael Nadal koji je nakon drame protiv Nalbandiana, imao mnogo laganiji meč protiv drugog Argentinca, Juana Martina del Porta. Pobijedio ga je 6-2, 6-4, čime je dokazao da Del Potro nema niti izbliza igru protiv prve četvorice na svijetu. Sve mečeve protiv Nadala, Federera, Đokovića i Murrayja gubi bez pravog otpora.

"Bit će to jako težak meč, čini se da Nadalu odlično odgovara ova podloga. No, ako budem servirao kao dosad, bit će svega. Popravio sam vraćanje servisa i općenito mogu više miksati igru nego prije", rekao je Roddick.

U drugom polufinalu susrest će se Roger Federer i Andy Murray.

ATP Indian Wells, četvrtfinale:

Roddick (7) - Đoković (3) 6-3, 6-2

Nadal (1) - Del Potro (6) 6-2, 6-4  

J.A.
Foto: AFP

Pročitajte više