ATP Madrid: Poraz Ljubičića

HRVATSKI tenisač Ivan Ljubičić nije se uspio plasirati u finale Masters Series turnira u Madridu, vrijednog 2.425 milijuna eura. Ljubičić je u prvom polufinalu poražen od četvrtoga nositelja Argentinca Davida Nalbandiana 6:4, 6:4.

Deseti tenisač svijeta Nalbandian zaustavio je iznimno vrijedan pobjednički niz Ljubičića u Madridu gdje je najbolji hrvatski tenisač pobijedio Berdycha, Schuettlera,Henmana i Johanssona, izborivši drugo polufinale jednog Masters Series turnira.

U njihovom prvom međusobnom susretu u karijeri izgubljeni servis u trećem gemu koštao je Ivana prvoga seta, a deveti gem bio je koban u drugome setu. Ljubičić je ipak imao priliku za spašavanje, dvije "break" lopte kada je Nalbandian servirao za prvi set, te 0:40 kada je Argentinac servirao za meč.Za razliku od četvrtfinalnog dvoboja protiv Johanssona, kada je imao čak 27 as-servisa, protiv Argentinca je Ljubičić "ispalio" upola manje, 13.

Argentinac je pobjedom zadržao šanse za plasman na Masters u Houstonu, a protivnik u finalu bit će mu bolji iz dvoboja Rusa Safina i Amerikanca Agassia.

Pročitajte više