ATP Masters: Agassi u polufinalu

AMERIČKI tenisač Andre Agassi plasirao se u polufinale ATP Masters Cupa u Houstonu pobjedom7:6 (10), 3:6, 6:4 nad Argentincem Davidom Nalbandianom.

Agassi je bio pobjednik Mastersa prije 13 godina, a sada ima novu priliku ukoliko u polufinalu svlada Nijemca Rainera Schuettlera, koji je ranije osigurao plasman među najboljom četvoricom pobjedom nad Andyem Roddickom. Susret Agassi - Schuettler bit će repriza finala Australian Opena, koje je Amerikanac uvjerljivo dobio.

Švicarac Roger Federer je treći polufinalist, a njegov protivnik bit će bolji iz dvoboja Roddicka i Argentinca Guillerma Corie.

Agassieva pobjeda nad Argentincem donijela je i prvi veći skandal, jer su Nalbandiana jako razljutile odluke sudaca, pogotovu u "tie-breaku" prvog seta, koji je izgubio 12:10. Argentinac je bio uvjeren da su mu linijski suci "ukrali" dva poena, pa je čak odbijao igrati dok nije došao ATP supervisor Mark Darby, koji ga je napokon smirio.
Nalbandian je i poslije izgubljena dvoboja optužio vlasnika turnira Jima McIngvalea, koji je uložio čak 27 milijuna dolara u ovaj Masters, da namjerno favorizira domaće tenisače Agassia i Roddicka.

Pročitajte više