ATP Monte Carlo: Pobjeda Ančića, poraz Ljubičića

MARIO ANČIĆ je pobijedio, a Ivan Ljubičić je poražen u dvobojima 1. kola 1.87 milijuna eura vrijednog ATP turnira iz "Masters serije" koji se igra u Monte Carlu.

Ančić je sa 7:5, 6:2 porazio Brazilca Gustava Kuertena i osigurao drugo kolo u kojem je izvjesno da će igrati sa Fernandom - boljim iz dvoboja Španjolca Verdasca i Čileanca Gonzalesa. Sa Verdascom Splićanin nikad nije igrao, a od Gonzalesa je izgubio 2003. na betonu Washingtona.

Ančić je posve dominirao protiv trostrukog protivnika Roland Garrosa i bivšega prvoga tenisača svijeta, kojeg je dvostruka operacija kuka posve udaljila od vrhunskog tenisa. "Guga" se vratio prošlog tjedna u Valenciji, prošao je prvo kolo, čime se neće moći pohvaliti u Monte Carlu jer je na startu naletio na vrlo raspoloženog Marija.

Ančić je imao svega 51 posto prvoga servisa, ali je zato bio izuzetno uspješan glede dobivenih poena na svoj prvi i drugi servis, pa Brazilac u cijelom dvoboju nije došao do "break-lopte". Ančić ih je imao devet, iz čega je triput uzimao Kuertenov servis.


Ljubičić je u svom prvom ovogodišnjem dvoboju na zemljanoj podlozi izgubio od Belgijanca Oliviera Rochusa sa 6:2, 6:2. Poraz u prvome kolu se "Ivanu Strašnom" već odavno nije dogodio, zapravo od U.S. Opena prošle godine.

Belgijanca Oliviera Rochusa Ljubičić je prije dvije godine uvjerljivo dobio u dvorani u Milanu, no na zemlji Monte Carla se maleni Rochus puno bolje snašao u dvoboju koji je trajao 80 minuta, a prvi set svega 27 minuta.

U drugome setu je Ivan izgubio servis u petome gemu, u idućem je imao jedinu "break" loptu koju nije iskoristio, a Rochus je potom nanizao pet gemova zaredom.

Ivan je imao devet asova uz dvije dvostruke servis-pogreške. Ubacio je svega 51 posto prvoga servisa, a s drugim servisom bilo teško igrati protiv Rochusa, koji je iskoristio čak četiri od ponuđenih pet "break" lopti.

Pročitajte više