ATP Peking: Hrvatima poznati protivnici u 1. kolu

MARIN ČILIĆ, Ivo Karlović i Ivan Ljubičić saznali su svoje suparnike u 1. kolu ATP turnira u Pekingu, koji će se sljedećeg tjedna igrati na tvrdoj podlozi uz nagradni fond od 2.100.500 dolara...

Čilić (15. na ATP ljestvici) je postavljen za osmog nositelja, a za 2. kolo igrat će protiv Rusa Igora Andrejeva, 41. tenisača svijeta, protiv kojeg je na zagrebačkom PBZ Zagreb Indoorsu 2006. godine ostvario prvu profesionalnu pobjedu na nekom ATP turniru u karijeri, svladavši ga tada u 1. kolu. Ukupni omjer u njihovim mečevima je 2-1 za Čilića, koji je za nastup na China Openu dobio pozivnicu organizatora.

Ivo Karlović (30. ATP) sastat će se na startu turnira s 22. igračem na rang ljestvici, Nijemcem Philippom Kohlschreiberom, kojeg je pobijedio prošle godine u Cincinnatiju u jedinom dosadašnjem njihovom dvoboju.

Ivan Ljubičić (45. ATP) za prvog je protivnika dobio 27. tenisača svijeta, Francuza Paul-Henrija Mathieua, kojeg je svladao 2003. godine na US Openu, ali nakon toga izgubio sljedeća dva meča, 2004. u Metzu i 2007. u Wimbledonu.

Prvi nositelj turnira je Španjolac Rafael Nadal, koji će na startu igrati protiv Cipranina Marcosa Bagdatisa, pobjednika ovog turnira 2006. godine, kada je u finalu svladao Marija Ančića. Baghdatis je, kao i Čilić, dobio pozivnicu za Peking, a treća je otišla u ruke Rusa Marata Safina.

Naslov pobjednika brani Amerikanac Andy Roddick, koji je ove godine postavljen za 3. nositelja, a u 1. kolu će igrati protiv igrača iz kvalifikacija. Prođe li, u drugom ga čeka pobjednik meča Mathieu – Ljubičić.

Pročitajte više