ATP Rotterdam: Federer ipak prejak za Ančića

MARIO ANČIĆ nije uspio u polufinalu 782.250 eura vrijednog ATP turnira u Rotterdamu svladati prvoga tenisača svijeta, Švicarca Rogera Federera, pa će tako izostati hrvatski obračun u finalu. Federer je svladao Ančića sa 7:5, 6:3, te će u nedjeljnom finalu u 14 sati igrati protiv Ivana Ljubičića.

Ovo je bio drugi međusobni dvoboj Federera i Ančića, te prva pobjeda Federera. Ančić je slavio u jedinom dosadašnjem dvoboju u 1. kolu Wimbledona 2002.

Federer je tijekom čitavog dvoboja autoritativno držao svoj servis, Ančić nije uspio stići do niti jedne prilike za "break", dok se pritisak Švicarca na početni udarac našega igrača prvi puta isplatio pri rezultatu 5-5 u prvom setu. Još ranije je, kod 3-3, Ančić uspio spasiti dvije "break-lopte", kod 5-5 je uspio spasiti još jednu, ali ne i drugu.

U drugom je setu naš igrač izgubio servis već kod 1-1, da bi kod rezultata 5-3 Federer još jednom ostvario "break" i priveo meč kraju.

Ovo će biti drugi dvoboj Ljubičića i Federera ove godine, već su se jednom susreli u finalu u Dohi i kao pobjednik je izašao Švicarac sa 6-3, 6-1. Inače, do sada su Ljubičić i Federer odigrali sedam međusobnih dvoboja i rezultat je 4-3 u korist Švicarca.

REZULTATI POLUFINALA:

IVAN LJUBIČIĆ (HRV) - Thomas Johansson (Šve) 7-6 (4), 7-5

Roger Federer (Švi/1) - MARIO ANČIĆ (HRV) 7-5, 6-3

Pročitajte više