ATP Rotterdam: Ljubičić u finalu

HRVATSKI tenisač Ivan Ljubičić plasirao treći put u finale nekog ATP turnira ove godine. Nakon Dohe i Marseillea, Ljubičić je stigao i do finala 782.250 eura vrijednog turnira u Rotterdamu.

U polufinalnom dvoboju naš je igrač nadvisio Šveđanina Thomasa Johanssona sa 7:6 (4), 7:5, te će u finalu igrati protiv Marija Ančića ili prvoga tenisača svijeta Švicarca Rogera Federera koji igraju večeras u drugom polufinalu.

Inače, ovo je bio četvrti međusobni ogled Ljubičića i Johanssona, pobjednika Australian Opena iz 2002. godine, te prva pobjeda Ljubičića.

U prvome setu nije bilo "breakova", te se o pobjedniku odlučivalo u "tie-breaku". Tu je Ljubičić ostvario ključnu prednost osvojivši poen jna Johanssonov servis za vodstvo 4-3.

Ljubičić je i u drugom setu držao svoj početni udarac, a pri rezultatu 5-5 napokon je uspio oduzeti servis Johanssonu, te potom privesti meč kraju.

Po završetku dvoboja naš je tenisač obećao počastiti pićem sve gledatelje u dvorani ukoliko u nedjelju pobijedi i u finalu.

Ljubičić je ove godine ostvario 16 pobjeda u 20 nastupa, a susreo se s obojicom potencijalnih suparnika u finalu. Od Federera je izgubio u finalu Dohe na samom početku godine, dok je Ančića svladao u polufinalu Marseillea prošloga tjedna.

"Ovo mi je bio 20. meč ove godine, a kada tako često nastupate, pritisak je sve manji", kazao je Ljubičić po završetku dvoboja protiv Johanssona.

Ančić i Federer svoj dvoboj počinju u 19.30 sati.

Pročitajte više