ATP Rotterdam: Ljubičić u polufinalu

HRVATSKI tenisač Ivan Ljubičić plasirao se u polufinale 782.250 eura vrijednog ATP turnira u Rotterdamu. Ljubičić je u dvoboju četvrtfinala svladao Tajlanđanina Paradorna Srichaphana sa 3:6, 6:4, 6:2, te će u polufinalu igrati protiv Šveđanina Thomasa Johanssona.

Ovo je već treći Ljubičićev prolazak u polufinale ove godine, u Dohi i Marseilleu je stigao i do finala, no niti jedan od tih turnira nije uspio osvojiti.

Naš najboljerangirani tenisač slabo je krenuo u dvoboj sa Srichaphanom, izgubio je servis pri rezultatu 1-1 u prvom setu, da bi Tajlanđanin još jedom "breaknuo" Ljubičića na samom završetku prve dionice igre koja je završila sa 6-3 u njegovu korist.

Ljubičić je u drugom setu morao spašavati jednu "break-loptu", nakon čega je napokon pri rezultatu 4-4 uspio oduzeti servis Srichaphanu. Naš je igrač uspio iskoristiti četvrtu priliku za "break" u toj igri nakon čega je sigurno odservirao za poravnanje u setovima.

Odmah u prvom gemu trećega seta Ljubičić je ponovno oduzeo servis Srichaphanu, a to je ponovio i pri svom vodstvu od 4-1, te stigao do komforne prednosti. U sljedećem je gemu uspio spasiti 0-40, te još tri "break-lopte", a kada je Ljubičić poveo sa 5-1 Tajlanđaninu je postalo jasno da više nema povratka.

Ovo je bio peti međusobni dvoboj Ljubičića i Srichaphana, te treća pobjeda Ljubičića. Tajlanđanin je dobio prva dva okršaja, no sva posljednja tri otišla su na stranu našega igrača.

Kasnije večeras na istom turniru nastupit će i Mario Ančić koji za protivnika u četvrtfinalu ima Britanca Tima Henmana.

Pročitajte više