ATP Toronto: Trijumf Federera

PRVI tenisač svijeta Roger Federer pobjednik je 2.5 milijuna dolara vrijednog ATP Masters Series turnira Torontu nakon što je u finalu Amerikanca Andya Roddicka 7:5, 6:3.

Osvajanjem Toronta Federer je došao do rijetkog pothvata - osvojio je četiri turnira zaredom, od čega tri na različitim podlogama - travi, zemlji i na betonu, što je zadnji puta uspjelo Bjornu Borgu 1979. Fenomenalni Federer slavio je zaredom u Halleu i Wimbledonu (trava), potom u Gstaadu (zemlja), a sada i na betonskim terenima Toronta.

Također, ovo mu je osmi osvojeni turnir u sezoni, po čemu je drugi svih vremena, a možda dostigne i nevjerovatan niz Austrijanca Thomasa Mustera iz 1995. koji je trijumfirao na čak 12 turnira.

Švicarcu je to i 57. pobjeda u sezoni u kojoj ima svega četiri poraza, a produžio je i niz od sada 23 dvoboja bez poraza, te je samo još jednu pobjedu udaljen od dosega Petea Samprasa iz 1999. koji je imao rekordne 24 pobjede zaredom. Tu pobjedu 23-godišnji Federer može ostvariti sljedeći tjedan na turniru u Cincinnatiu, gdje mu je protivnik u 1. kolu Slovak Hrbaty.

Amerikanac Roddick još jednom, po sedmi puta u karijeri, morao čestitati na pobjedi Švicarcu, kojeg je dobio svega jedanput. Zadnji puta su igrali u finalu Wimbledona.

Pročitajte više