ATP Umag: Garcia-Lopez svladao Novaka

DVA Guilerma - Argentinac Canas i Španjolac Garcia-Lopez plasirali su se uz prvog nositelja Carlosa Moyu u polufinale 15. izdanja ATP turnira "Croatia Open" u Umagu.

I dok je Canasova pobjeda očekivana, 21-godišnji Španjolac Garcia-Lopez je napravio senzaciju, ne samo pobjedom nad drugim nositeljem Čehom Jiriem Novakom (6:3, 6:3), već i zbog činjenice da je do Umaga dobio svega jedan dvoboja na ATP Touru. Na jedinom hrvatskom ATP Touru mu je doista krenulo, u prva dva kola je svladao Rumunja Hanescua i Brazilca Sarettu, pa je prilično neopterećeno ušao u dvoboj sa Novakom, nekad petim tenisačem svijeta.

"Ne znam što se događa sa mnom u Umagu, ali što god bilo, neka potraje. Prvi puta sam prošao drugo kolo, pa potom igrao prvo četvrtfinale, a sada sam u polufinalu i nadam se proći dalje. Ozbiljno se tenisom bavim tek tri godine, a puno mi pomažu i treninzi sa mojim idolom Juanom Carlosom Ferrerom", kazao je presretni Garcia-Lopez na ATP press-konferenciji, njegovoj prvoj u životu.

Šesti nositelj Canas je do polufinala došao pobjedom nad Španjolcem Alexom Calatravom 6:2, 7:6 (4), čime je produžio niz pobjeda na devet budući da je tjedan prije Umaga bio pobjednik bogatog turnira u Stuttgartu.

Argentinac dosad nije izgubio set u Umagu, a protiv Calatrave, 99. na svijetu je s lakoćom dobio prvi set, a vrlo teško drugi. Canas je do pobjede mogao i ranije, imao je 5:4 i 40:0 u drugom setu, no Calatrava je spasio tri meč lopte. U "tie-breaku" je 42. tenisač svijeta poveo sa 4:1, pa opet dopustio da mu protivnik izjednači na 4:4, no potom je odigrao puno kvalitetnije i zasluženo došao do polufinala.

"Ovo mi je deveti meč u samo jedanaest dana i deveta pobjeda, no nisam umoran. Želim igrati u finalu Umaga, makar će mi protiv Garcie Lopeza biti teško, u Umagu sam ga prvi puta gledao u životu i stvarno je dobar. Moj cilj ove sezone jest proći bez ozljeda, a o poboljšanju rankinga misliti sljedeće sezone", kazao je Canas.

REZULTATI, ČETVRTFINALE:

Carlos Moya (Špa/1) - Alberto Martin (Špa/1) 6:2, 7:6 (2)

Guillermo Canas (Arg/6) - Alex Calatrava (Špa) 6:2, 7:6 (4)

Guillermo Garcia-Lopez (Špa) - Jiri Novak (Češ/2) 6:3, 6:3

Pročitajte više