ATP Umag: Poraz Lovre Zovka

OD TROJICE hrvatskih tenisača koji su nastupili drugoga dana ATP turnira u Umagu pobjedu je zabilježio Saša Tuksar, dok su poraženi Roko Karanušić i Lovro Zovko.

Zovko je eliminiran do drugoga nositelja Čileanca Fernanda Gonzalesa u dva seta 6:4, 6:4, pruživši dobar otpor jednoj od najvećih zvijezda Umaga.

Zovko je u glavni turnir ušao kroz kvalifikacije, na koje se prijavio u posljednji trenutak, jer mu Umag uopće nije bio u planu zbog ozljede ruke.

"Prijavio sam se pet do dvanaest, zapravo sam u Umag došao da pomognem bratu da se upiše na koledž. U kvalifikacijama me krenulo i prije nekoliko dana nije mi bilo ni na kraj pameti da ću igrati na Središnjem terenu u meču dana i to sa 14. tenisačem svijeta. Gonzales jest bio malo bolestan, no on je vrhunski igrač", kazao je Zovko.

Pobjednik Umaga iz 1999. Šveđanin Magnus Norman dobio je konačno dvoboj nakon tri mjeseca i devet poraza u prvim kolima. Šveđanin je 4:6, 6:3, 7:5 svladao Španjolca Rubena Ramireza Hidalga, a naredni protivnik bit će mu sretni Sašo Tuksar.

Prošlogodišnji finalista Španjolac David Ferrer također je u drugom kolu nakon što mu je Marokanac Hicham Arazi predao kod 6:3, 3:1 za Ferrera. Arazi je prošao pravu "golgotu" prilikom dolaska u Umag jer nije imao slovensku vizu, pa su ga organizatori gliserom prebacili iz Trsta do Umaga. Arazi je treći tenisač koji je predao dvoboj na ovogodišnjem Umagu, danas je to učinio Montanes, a jučer Voinea.

Sutra od naših tenisača igra Ivo Karlović u 20 sati protiv Španjolca Martin, a potom na teren izlazi Mario Radić u srezu sa Slovakom Hrbatyem.

Rezultati:

Fernando Gonzales (Čile) - Lovro Zovko (Hrv) 6.4, 6:4

David Ferrer (Špa) - Hicham Arazi (Mar) 6:4, 3:1 PREDAJA

Magnus Norman (Šve) - Ruben Ramirez Hidalgo (Špa) 4:6, 6:3, 7:5.

Parovi 2. kola: Moya/Vanek - Browne, Lisnard - Ferrer, TUKSAR - Norman, Puerta - Nadal, RADIĆ - Hrbaty, KARLOVIĆ - Martin, Volandri - Wawrinka, Gonzales - Vliegen.

Pročitajte više