ATP Umag sa Moyom, bez Ljubičića i Karlovića

OVE GODINE teniski turnir "Croatia Open" u Umagu slavi dva jubileja 15. izdanje jedinog hrvatskog ATP turnira i deseti dolazak u Umag najveće zvijezde, španjolskog tenisača Carlosa Moye, kazao je na novinskoj konferenciji u Zagrebu direktor turnira Slavko Rasberger.

On je prvo istaknuo veliko zadovoljstvo pripremama za 15. umaški turnir, koji će se održati od 19. do 25. srpnja,pogotovu pomoći države i hrvatskih gospodarstvenika koji su prepoznali vrijednost turnira, pa je tako Rasberger kazao kako je čak 80 posto troškova turnira pokriveno zahvaljujući sponzorskim ugovorima.

Najveća zvijezda umaškog turnira bit će ponovno Moya, četverostruki pobjednik, koji ove godine dolazi kao sedmi tenisač svijeta, a ovogodišnja lista sudionika vrlo je zanimljiva budući da dolazi veliki broj mladih i iznimno talentiranih tenisača. Tu su svakako Moyini štićenici Španjolci Rafael Nadal i Nicolas Almagro, prošlogodišnji finalist Talijan Filippo Volandri, Francuzi Olivier Mutis i Arnaud Di Pasquale, Argentinci Guillermo Canas i Jose Acasuso, Rus Igor Andrejev, belgijska braća Rochus i mnogi drugi.

Na žalost, za razliku od prošlog Umaga, kada je u glavnom turniru bilo čak šest hrvatskih tenisača, ove godine u Umag neće doći najbolji - Ivan Ljubičić, Ivo Karlović i Mario Ančić. Rasberger je kazao kako je najveći razlog nedolaska termin Umaga, jer će sva trojica nastupiti na sjeverno-američkoj turneji, koja je odmah tjedan poslije "Croatia Opena", te koja se igra na tvrdim podlogama, a ne na zemlji.

Ljubičić, Karlović i Ančić su profesionalci i moraju se brinuti prvo o svojim karijerama i bodovima, koji su ove godine neobično važni i zbog Olimpijskih igara, kazao je Rasberger dodavši kako će u glavnom ždrijebu sigurno nastupiti barem jedan hrvatski tenisač, najvjerovatnije Roko Karanušić, koji bi trebao dobiti posebnu pozivnicu (wild-card) organizatora. Od preostale dvije pozivnice jednu će dobiti još jedan Moyin štićenik, dok treća, već po tradiciji, ostaje otvorena do samog početka turnira.

Konferenciji za novinare bila je nazočna i dopredsjednica Vlade Jadranka Kosor koja je najavila posebnu humanitarnu akciju za vrijeme turnira kada će se za oko 400 obitelji sa osmero i više djece podijeliti po jedno računalo.

Pročitajte više