ATP Umag: Tuksar propustio priliku

HRVATSKI tenisač Saša Tuksar poražen je u dvoboju 1. kola ATP turnira u Umagu od Španjolca Fernanda Vicentea 6:7 (5), 6:4, 6:4.

Nakon što je uspješno prošao tri kola kvalifikacija, 21-godišnji Čakovčanin je protiv Vicentea imao priliku još jednom proći prvo kolo Umaga. Tuksar je lani prvi puta igrao na jednom ATP turniru i prošao prvo kolo pobjedom nad Montanesom, a nakon prvoga seta, kojeg je dobio u 13. igri, činilo se da će mladi hrvatski tenisač još jednom iznenaditi.

Vicente je zadnje vrijeme igrao u jako lošoj formi, za Umag je dobio pozivnicu organizatora i to na izričito traženje Carlosa Moye. Takav Vicente bio je idealna prilika za prolaz u drugo kolo, no Tuksar je propustio set, 3:1 i "break-loptu" za 4:1. Nije uspio, Vicente je dobio šest gemova zaredom i riješio dvoboj.

"Šteta,jer on nije igrao ništa posebno, a ja sam mogao lako doći do pobjede. Možda sam previše forsirao u drugom setu jer sam mislio da možda neću imati snage u trećem", kazao je Tuksar nakon poraza.

U utorak će na teren i treći hrvatski tenisač - Roko Karanušić kojeg u 18.30 sati čeka najteži mogući protivnik, četverostruki pobjednik Umaga Carlos Moya.

Pročitajte više