ATP Umag: Volandri u polufinalu

PROŠLOGODIŠNJI finalisti Španjolac Carlos Moya i Talijan Filippo Volandri igrat će u polufinalu ATP turnira u Umagu, dok će o drugom finalisti odlučivati Argentinac Guillermo Canas i Španjolac Guillermo GarciaLopez.

Moya je sa 6:2, 7:6 (2) svladao sunarodnjaka Alberta Martina, dok je Volandri u velikom stilu, sa 6:2, 6:2 dobio Belgijanca Kristofa Vliegena.

U jednom od rijetkih dvoboja koje je Moya zadnjih godina igrao po danjem svjetlu u Umagu, četverostruki pobjednik je produžio niz nepobijedivosti na jedinom hrvatskom ATP turniru na čak 18, uz plasman u sedmo polufinale sezone. Albertu Martinu ni treći puta ove godine nije uspjelo pobijediti Moyu, a "Umaški kralj" ove sezone ima 12:0 protiv španjolskih tenisača. Prvi set protiv Martina dobio je sa glatkih 6:1, da bi u drugom Martin propustio dvije lopte za vodstvo od 4:1.

"Prvi dvoboji u Umagu su mi bili najteži, a ja sam jako zadovoljan svojom igrom u prvom setu. Iako sam Alberta dobio već dvaput ove godine, on je jako dobar, sve stiže i ovaj meč nije bio nimalo lak", kazao je Moya, koji će u subotu igrati prvo polufinale (18 sati) sa lanjskim protivnikom iz finala Talijanom Volandrijem. Bio je to jedan od najboljih finala Umaga svih vremena, Moya je tad dobio u tri seta, a otad je Volandri napredovao do 65. mjesta ATP ljestvice, te osvojio prvi turnir u karijeri u St. Poltenu.

Moya, Volandri i Canas dosad u Umagu nisu izgubili ni seta, dok 21-godišnji Garcia-Lopez igra prvo polufinale u karijeri u kojoj je do 15. Croatia Opena dobio tek jedan jedini meč.

Do Umaga je stigla lijepa vijest za hrvatski tenis, jer od danas Slavko Rasberger više nije jedini hrvatski direktor jednog ATP turnira. Legendarni tenisač i bivši Davis Cup izbornik Željko Franulović postao je direktor cijenjenog ATP turnira u Monte Carlu. Franulović (57) je bio jedan od čelnika ATP Toura za Europu, a bio je i devet puta direktor ATP Mastersa u Frankfurtu, Hannoveru i Lisabonu.

Rezultat četvrtfinala:

Carlos Moya (Špa/1) - Alberto Martin (Špa/1) 6:2, 7:6 (2)

Guillermo Canas (Arg/6) - Alex Calatrava (Špa) 6:2, 7:6 (4)

Guillermo Garcia-Lopez (Špa) - Jiri Novak (Češ/2) 6:3, 6:3

Filippo Volandri (Ita/4) - Kristof Vliegen (Bel) 6:2, 6:2.


Pročitajte više