Aubameyang izbačen iz Chelseajeve ekipe za Ligu prvaka. Guardian: Ponižen je

Foto: EPA

PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG je pretrpio novo poniženje, navodi u svom tekstu britanski Guardian pa objašnjava da je napadač londonskog kluba izostavljen s popisa od 25 nogometaša koje je Chelsea prijavio za sljedeću fazu Ligu prvaka.

Graham Potter je morao pažljivo birati nogometaše za taj popis jer mu se samo tijekom siječnja broj igrača u svlačionici povećao za osam, a među njima su Enzo Fernandez i Mihajlo Mudrik, nogometaši za koje je zajedno isplaćeno gotovo 200 milijuna eura odštete. Žrtva tog izbora bio je gabonski reprezentativac.

Aubameyang je ove sezone zabio samo tri pogotka, a u medijima je najviše odjeknula njegova reakcija nakon što je prošlog mjeseca zamijenjen u porazu od Manchester Cityja. Potter preferira koristiti Kaija Havertza kao prvog napadača, usprkos tome što Nijemac nije klasični napadač. Zbog svega ovoga je izgledno da će Aubameyang na ljeto napustiti klub.

Potter objasnio odluku

Aubameyang nije bio u kadru Chelseaja ni za jučerašnju utakmicu protiv Fulhama u kojoj je engleski velikan remizirao bez pogodaka. Nije došao čak ni pogledati utakmicu, već je snimljen u Milanu. Potter je nakon utakmice rekao da je Aubameyang imao dozvolu kluba za putovanje u Italiju te da će imati šansu naći se u kadru za utakmicu s West Hamom sljedećeg vikenda.

"Mislim da neće biti problema zbog ove odluke jer je Pierre veliki profesionalac. Nije upao u kadar, ali nije napravio ništa pogrešno. Koju god odluku da sam donio, vodila bi se ovakva rasprava. To je moja odluka, nije laka, ali moja je", rekao je Potter.

Chelseajev kadar za Ligu prvaka:

Golmani: Kepa Arrizabalaga, Marcus Bettinelli, Edouard Mendy.

Braniči: Thiago Silva, Trevoh Chalobah, Ben Chilwell, Reece James, Kalidou Koulibaly, Cesar Azpilicueta, Marc Cucurella, Wesley Fofana.

Veznjaci: Enzo Fernandez, N‘Golo Kante, Mateo Kovačić, Christian Pulišić, Ruben Loftus-Cheek, Raheem Sterling, Mason Mount, Denis Zakaria, Hakim Ziyech, Conor Gallagher, Carney Chukwuemeka, Charlie Webster, Lewis Hall.

Napadači: Joao Felix, Mihajlo Mudrik, Armando Broja, Kai Havertz.

Pročitajte više