Aubameyang ponovno zabio za slavlje Dortmunda

Foto: Hina

U 19. KOLU njemačkog nogometnog prvenstva Borussia Dortmund je u subotu na svom stadionu svladala Ingolstadt sa 2:0, a oba gola postigao je Pierre-Emerick Aubameyang, u 77. i  86. minuti.
 
Aubameyang je vodeči strijelac Bundeslige sa 20 pogodaka. Posljednjih 25 minuta za Borussiju je odigrao američki Hrvat 17-godišnji Christian Pulisic, koji je prošle godine briljirao u dresu SAD-a na SP igrača do 17 godina u Čileu.
 
Meksički napadač Javier Hernandez Chicharito nastavio je odličnu golgetersku formu, te je sa dva pogotka pomogao u pobjedi Bayer Leverkusena protiv Hannovera 3:0. Chicharito je ove sezone skupio 13 golova u Bundesligi.
 
Hrvatski stoper Tin Jedvaj, koji je nakon oporavka od ozljede u prošlom kolu upisao prvi nastup ove sezone, igrao je za Leverkusen od 78. minute, dok je rezervni vratar Dario Krešić ostao na klupi za pričuve.
 
Najuzbudljivije je bilo u Bremenu gdje su Werder i Hertha odigrali 3:3. Gosti iz Berlina vodili su 2:0 i 3:1, da bi 15 minuta prije kraja, u razmaku od dvije minute, Werder poravanao na 3:3. Prvo je u 75. minuti iz penala zabio 37-godišnji peruanski veteran Claudio Pizarro, a u 77. je pogodio Santiago Garcia. 
 
Dan ranije, u prvoj utakmici 19. kola,  Mainz je svladao Borussiju iz Moenchengladbacha sa 1:0, što znači da je momčad iz Moenchengladbacha u nastavak prvenstva krenula sa dva poraza.

Pročitajte više