Wimbledon

Teniska legenda napala Kyrgiosa: Doveo je tenis na najnižu razinu

Foto: EPA

AUSTRALSKI tenisač Nick Kyrgios nakon više od sedam godina ponovo je među četvrtfinalistima na Grand Slam turniru. Na Wimbledonu se nakon niza skandala uspio plasirati među osam najboljih.

Pat Cash, legendarni australski tenisač, kritizirao je Kyrgiosovo ponašanje, posebno u okršaju protiv Stefanosa Tsitsipasa. U burnom meču Tsitsipas je zaradio kaznu od 10.000 dolara zbog napucavanja i bacanja lopte prema tribinama, za što je tijekom meča Kyrgios od glavnog suca tražio Tsitsipasovu diskvalifikaciju. Kyrgios je kažnjen s 4000 dolara zbog psovki.

"Kyrgios je meč pretvorio u cirkus, u apsolutni kaos. Doveo je tenis na najnižu razinu svojim varanjem, manipuliranjem, agresivnim ponašanjem, zlostavljanjem... Imao je sreće što u prvom setu nije diskvalificiran", smatra Cash, pobjednik Wimbledona iz 1997. godine.

"Nešto se mora učiti. Možda je ovo zabavno, ali prešlo je apsolutno sve granice. Kyrgios je izvan kontrole, a onda je i sudac izgubio kontrolu nad susretom. Sve je otišlo predaleko."

Kyrgios: Radim ono što želim

Kyrgios je na meč protiv Amerikanca Brandona Nakashime došao u crvenim tenisicama, kršeći tako wimbledonsko pravilo koje propisuje da svaki dio odjeće i obuće mora biti većim dijelom bijele boje.

 "Radim ono što želim", rekao je Kyrgios na novinarsko pitanje o kršenju wimbledonskog pravila o nošenju opreme koja mora biti većinom bijele boje.

"Znači, za vas pravila ne vrijede", inzistirao je novinar. "Ne, nisam to rekao. Samo volim nositi svoje tenisice", odgovorio je Kyrgios pa na konstataciju da će morati na razgovor s vrhovnim sucem samo slegnuo ramenima. "Nemam problem s tim. Sutra ću nositi potpuno bijele tenisice."

Pročitajte više