Australci: Nismo ništa slabiji od Hrvata

JOHAN NEESKENS, pomoćnik izbornika australske reprezentacije Guus Hiddinka, legendarni suigrač Johanna Cruyffa iz zlatnog nizozemskog nogometa 70-tih, tvrdi kako Australci nisu ništa slabiji od Hrvatske i Japana.

Izbornik Soccerosa Hiddink brzo je pozvao Neeskensa za svojeg pomoćnika nakon što se Australija plasirala na Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj.

Podsjetimo, Hiddink je 1998. vodio Nizozemce do četvrtog mjesta te u Japanu i Koreji ponovio uspjeh s Južnom Korejom.

Neeskens, zvijezda nizozemske reprezentacije iz 1970.-tih igrao je na dva Svjetska prvenstva već je pomagao Hiddinku te je njegov novi poziv s oduševljenjem prihvatio.

"Ima sam neke ponude iz drugih zemalja, ali znam da Guus radi dobar posao. Radio sam s njim kao izbornikom nizozemske reprezentacije (1996. - 1998.) tako da se dobro poznajemo. Priključiti se momčadi pola godine prije Svjetskog prvenstva vrlo je uzbudljivo. Radim s odličnim igračima, a susrest ćemo se s najboljim momčadima. Za mene, ovo je čisti užitak."  - kazao je Neeskens, a prenosi australski SMH.

Australija će na predstojećem Mundijalu, koji se održava od 9. lipnja do 9. srpnja igrati u Skupini F s Hrvatskom, Brazilom i Japanom. Neeskens je vrlo zadovoljan ždrijebom.

"Dobili smo dobru grupu. Nemamo što izgubiti protiv Brazila, a nismo niti slabiji od Japana i Hrvatske." - kazaoje izbornikov pomoćnik.

"Imamo iste šanse kao i Hrvati i Japanci u tim utakmicama. Bit će uzbudljivo, ali ja sam sretan što ću biti dio toga." - zaključio je Neeskens.

S.H.

Pročitajte više