Australian Open: U finalu Agassi i sestre Williams

REZULTATI polufinala teniskog Grand Slam turnira Australian Open:

TENISAČI:

Andre Agassi (SAD/2) - Wayne Ferreira (JAR) 6-2, 6-2, 6-3

Andre Agassi potvrdio je odličnu formu, pobijedivši u polufinalu Australian Opena Waynea Ferreiru 62, 62, 63. Za plasman u finale trebalo mu je samo 87 minuta igre.


TENISAČICE:


Venus Williams (SAD/2) - Justine Henin (Bel/5) 6-3, 6-3

Serena Williams (SAD/1) - Kim Clijsters (Bel/4) 4-6, 6-3, 7-5

S. Williams: Sestra je trenutno bolja od mene

Prva tenisačica svijeta Serena Williams na pragu je osvajanja Grand Slama. Nakon što je slavila u Roland Garrosu, Wimbledonu i US Openu, četvrti turnir koji bi trebao upotpuniti niz je Australian Open.

To je još samo uspjelo Maureen Connolly, Margaret Court, Martini Navratilovoj i Steffi Graf, s tim da su Connolly, Court i Graf to učinile u istoj kalendarskoj godini.

Serena se u finale plasirala nakon herojske borbe protiv Belgijanke Kim Clijsters. U trećem setu spasila je dvije meč lopte na servis Clijsters, koja je vodila sa 5-2. Na kraju slavila je Serena sa 4-6, 6-3, 7-5.

´Nije me briga gubim li 0-5 i 0-40. Uvijek razmišljam pozitivno, nikad ne mislim o porazu´, izjavila je Serena, koju u finalu očekuje njena sestra Venus.

Venus je u polufinalu dobila još jednu Belgijanku - Justine Henin-Hardenne sa 6-3, 6-3. I tako umjesto belgijskog, imamo američki finale, dapače sestrinski.

Sestre Williams dosad su se deset puta sastale i omjer je 5-5

´Mislim da je Venus u boljoj formi, trenutno je bolja od mene. Ukoliko želim naslov, morat ću izvući nešto iz rukava´, dodala je Serena.

 

Pročitajte više