Austrijski kapetan Ivanschitz: Veliki smo optimisti uoči Eura

PRVI protivnik Hrvatske na Euru, domaćin Austrija, krenuo je s pripremama za europsku smotru. Izbornik Josef Hickersberger okupio je svoje kandidate u Lindabrunnu gdje će i obaviti većinu treninga.

Ekipi su se danas pridružili nogometaši iz stranih liga, Juergen Macho, Roland Linz, Martin Stranzl, Emmanuel Pogatetz i najveća zvijezda reprezentacije nogometaš grčkog Panathinaikosa Andreas Ivanschitz.

Prema izjavama austrijskih nogometaša može se primijetiti da s optimizmom dočekuju natjecanje pred vlastitom publikom. Kapetan Ivanschitz posebno je dobro bio raspoložen tijekom današnjeg okupljanja.

"Veseli da imamo tako dobru atmosferu. Svi moji suigrači su jako zadovoljni jer imaju priliku sudjelovati na Euru. Nadam se da ćemo zajedništvom izboriti pozitivan rezultat. Tim je definitivno na pravom putu."

Austrijskog reprezentativca hrvatskih korijena dočekao je ogroman broj pripadnika sedme sile.

"Oko nas će biti puno strke, ali to je normalno i to mi ne smeta. Znam da ćemo u trening kampu imati toliko potreban odmor da se možemo dobro pripremiti. "

Većina reprezentativaca koja igra u austrijskoj ligi već je prije dvadesetak dana završila prvenstvo, dok je ostatak igrača koji igraju u inozemnim ligama na okupljanje došao bez ikakve pauze. Ivanschitza to pretjerano ne zabrinjava.

"Imao sam nekoliko dana odmora za relaksaciju i skupljanje snage. Drago mi je da sve starta i naravno da se veselim naredim tjednima. Ne vjerujem da smo u lošijem stanju nego igrači iz austrijske lige. Plan je dobro se pripremiti u svakom smislu."

Na kraju je austrijski kapetan otkrio i malu šalu sa svojim suigračem i hrvatskim golmanom Mariom Galinovićem.

"Nismo se kladili kako će naše momčadi proći na Euru, ali smo se dogovorili da ćemo nakon utakmice izmijeniti dresove", našalio se Ivanschitz.

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više