Austrijski mediji napali Kosteliće

AUSTRIJSKI mediji još su jednom napali Ivicu i Janicu Kostelić. U tekstu pod naslovom "Kostelići zreli za Hollywood" novinar bečkog Kuriera Christoph Geiler optužio je najbolje hrvatske skijaše da glume.

Geiler je podrugljivo napisao kako je ozlijeđeni Ivica uspio briljantno odskijati slalom, a da je njegova teško bolesna sestra, dvostruka svjetska prvakinja, bez problema skijala kao predvozačica na ženskom slalomu u Madonni.

Šef austrijske skijaške reprezentacije Hans Pum Ivičinu ozljedu prokomentirao je riječima: "Bez brige, on će se na startu naći već slijedeće utrke."

Naš najbolji skijaš nije želio komentirati zlonamjerne komentare austrijskih medija. Tek je za "Sportske novosti" izjavio da bi volio dobiti priliku da svim tim novinarima poželi sretnu Novu godinu, a njihovoj djeci puno zdravlja.

Pisanje bečkog Kuriera nije prvi napad na Kosteliće. Nakon što je Janica osvojila treće, a Ivica šesto mjesto u slalomu Kitzbuhelu u siječnju 2002. austrijski novinari su se i tada čudili kako su se brat i sestra munjevito oporavili od ozljeda, koje su "zaradili" na svjetskom prvenstvu u St. Moritzu.

Dr. Schenk: Ivica je preagresivan, Anti ne vjerujem

Dr. Christian Schenk, koji je operirao Ivicu, rekao je da je naš skijaš imao malu rupturu na menisku, te da mu je odstranjen otrgnuti komadić hrskavice. Govoreći o Ivičinom stanju, Dr. Schenk je naglasio da se Ivica oporavlja vrlo dobro, ali da je malo preagresivan jer se skijanju želi vrati što prije. Procijenio je da je koljeno u redu, ali nije želio odgovoriti kada bi Ivica mogao ponovo na snijeg.

 

"Ne znam kad, ja sam samo ortoped, nisam čarobnjak." - rekao je Dr. Schenk.

 

Za Janicu je rekao da ima isti problem kao i Ivica, jer se što prije želi vratiti skijanju. Dr. Schenk kaže da je poludio kada je Antu Kostelića pitao za Janičino koljeno, a on mu odgovorio da je sve u redu. Samo dan kasnije dovezao je Janicu s koljenom u problematičnom stanju, zato ga nikada više neću pitati o stanju njegove djece, rekao je austrijski doktor zaključivši da je Janica prerano počela s treningom te da joj se sada to vratilo.

Pročitajte više