Autor najvećeg čuda Premier lige zadnji put vodio utakmicu. Svi su plakali

Screenshot: Twitter

CLAUDIO RANIERI (72) završio je 38 godina dugu trenersku karijeru te staž u nogometu, koji je trajao 51 godinu. Talijanska legenda je po zadnji put vodila momčad na utakmici njegovog Cagliarija i Fiorentine u Serie A.

Talijanska legenda šokirala je u Engleskoj

Ranieri je prije zadnje utakmice nevjerojatne karijere, čija je kruna senzacionalno osvajanje prvenstva Engleske s Leicesterom 2016., dobio ovacije cijelog stadiona. Aplaudirali su mu i protivnički igrači i treneri, kao i suci. On se na to rasplakao od siline emocija, a ubrzo su plakal i mnogi na travnjaku i tribinama.

Ranieri, koji je vodio 19 klubova i jednu reprezentaciju, tako djeluje na ljude. Zbog svog odnosa prema njima svugdje je bio poštovan i voljen. Za zadnji posao odabrao je klub koji ima posebno mjesto u njegovom srcu.

Za zadnji klub odabrao je najdraži od 20 kojih je vodio

"Odlučio sam da će Cagliari biti posljednji klub koji ću voditi. Ovo je zaista pravo mjesto za završetak, osjećam da konačno zatvaram krug. Moja karijera je počela ovdje. Trećeligaš Cagliari me pozvao i vjerovao mi iako sam bio mlad i bez iskustva. Bilo je to prije 35 godina, nisam ni znao hoću postati trener. Počelo je idejom da se vratimo u Sere B za nekoliko godina, a mi smo onda u dvije godine stigli iz Serije C u Seriju A. Od tada je Cagliari u mom srcu", izjavio je Ranieri.

Specijalist za povratke klubova u prvu ligu, promovirao je Cagliari još jednom. Na kraju prošle sezone ili 33 godine nakon što je to uspio prvi put. U međuvremenu je u prvu ligu vraćao još Fiorentinu i Monaco. S klubom iz Firence je osvojio kup, kao i s Valencijom. Vodio je još Napoli, Atletico Madrid, Chelsea, Parmu, Juventus, Romu, Inter, Monaco, Nantes, Fulham, Sampdoriju, Watford i Grčku.

Pročitajte više