Avellino bi mogao razbiti Sienu

Foto: AFP

INDEX i BetPlace.net svaki dan donose vam analize i prognoze klađenja i sve korake za sigurnu okladu.

Siena je u kratkom periodu ostala bez Kaukenasa i Lavrinoviča na duže vrijeme te Bo McCalebba na mjesec dana, ali i takvi su uspjeli savladati Galatasaray u gostima. Povukli su oni iskusniji (Zizis, Rakočević, Andersen i Moss), stisnuli su koliko su mogli u obrani, klupa je dala svoj veliki doprinos (pogotovo Ress sa ključnom tricom i Michelori koji se ukazao nakon duže ozljede sa solidnim učinkom na obje strane terena). Imali su puno pomoći i od svog protivnika koji jednostavno nije znao prelomiti utakmicu kad je trebalo i koji je odigrao katastrofalno loše u napadu i ako je to uopće moguće, još lošije s crte slobodnih bacanja. Spomenuti iskusniji igrači su imali veće minutaže (od 30 do čak 35 Zizisa), a u Italiju su se vratili tek u petak i odmah autobusom otputovali u Avellino gdje će se spremati za današnji susret. Sve to zajedno sigurno će rezultirati sa povećanim umorom na samoj utakmici. Da stvar bude gora po njih nisu stigli na vrijeme registrirati Bootsy Thorntona i njega u ovoj utakmici neće biti, tako su ostali na istom sastavu kao i u Turskoj.

Trener gostiju je u najavi ove utakmice proglasio Avellino najgorim mogućim protivnikom u ovom trenutku i to nije bilo traženje alibija. Avellino je ekipa koja voli igrati iznimno brzo, ekipa puna energije za razliku od njih i ekipa koja na domaćem parketu zabija 90 poena u prosjeku. Siena u ovakvom sastavu i sa ovakvom nešto nižom količinom energije ne može igrati na veliki broj poena. Njihova jedina šansa u ovom susretu je da izdrže početni nalet i maksimalno uspore igru i probaju svesti utakmicu na 70-tak poena po ekipi. Plan je sigurno jasan, ali sprovesti ga neće biti baš lagano.

Avellino ima dva odlična organizatora igre (Green i Spinelli) koji sigurno neće dozvoliti da se igra uspori niti jedne sekunde. Imaju mogućnost da dodatno spuste postavu sa Johnsonom na petici (3. skakač lige) i na taj način još više ubrzaju igru. Izvana su izuzetno opasni, čak petorica igrača tricu gađa od 37 do 43 %, nešto o čemu Siena nije trebala previše brinuti u Turskoj. Gledajući samo glavne statistike u kojima Avellino predvodi ligu po broju poena, po broju oduzetih lopti, po broju asistencija te je u samom vrhu po broju skokova i već spomenutom postotku za tri poena, stvarno je teško za očekivati da Siena uspije u svojoj namjeri da ih uspori i time si da puno veće šanse za pobjedu.

BetPlace.net preporučuje:

Kad se pogleda kompletna slika pred ovu utakmicu favorit bi trebao biti domaćin bez obzira na sav respekt koji Siena svojom pobjedom u Turskoj zaslužuje. Ono što ih je tamo izvuklo danas ne bi trebalo biti dovoljno. Uzmite zato + hendikep koji se nudi na domaćina za malo jači ulog ili pak pobjedu koja se plaća oko 3 za neki normalniji. Avellino je jedna od rijetkih ekipa koja je zadnjih nekoliko sezona pružila ne samo odličan otpor nego i slavila u susretima sa Sienom ili što je još bitnije kompletnom Sienom. Savladali su ih čak i u gostima prošle sezone. Danas imaju veliku priliku to ponoviti i ne bi bilo nikakvo čudo da to i uspiju.

>> Detaljnije analize potražite na BetPlace.net

Pročitajte više