Avram ipak ne dolazi u Split - Osvanuo grafit: Grant - židovsko govno

PREMA informacijama koje dolaze iz Splita, dugonajavljivani dolazak Avrama Granta na pregovore u utrobu Poljuda prolongiran je na neko vrijeme.

Naime, navodno su čelnici Hajduka previše opterećeni razmišljanjem o nadolazećoj Skupštini koja je na rasporedu ovaj vikend, tako da sada nemaju vremena za pregovore s izraelskim stručnjakom.

Grant bi tako u Split trebao sletjeti tek sljedeći tjedan, ukoliko mu ova odgoda nije povrijedila taštinu, kada bi se konačno trebao izjasniti i Mate Peroš o tome hoće li Avram Grant na proljeće preuzeti Hajduk ili je sve to bio jedan lijepi marketinški potez.

Avram Grant - židovsko govno

U duhu Grantova dolaska jutros je u Splitu osvanuo i grafit koji u najmanju ruku Izraelcu nije trebao poželjeti dobrodošlicu. Ova pogrdna antisemitska poruka napisana je na križanju Starčevićeve i Gundulićeve ulice u samom središtu grada.

U svakom slučaju netko iz Hajduka trebao bi maknuti taj grafit, ukoliko Grant u skoro vrijeme ipak odluči prošetati Splitom. Ne treba poznavati hrvatski jezik da se osjeti konotacija ovog neprijateljskog čina, koji jasno pokazuje što misle pojedini građani Splita o aspiracijama Peroša da u Split dovede proslavljenog izraelskog trenera.

Ovaj grafit koji se nalazi pred ulazom u Vijeće Gradskog kotara Lovret  policija je okružila već oko 13 sati, dok se istovremeno oglasila i Torcida, istaknuvši kako nema nikakve veze s ovim grafitom te u krajnjoj mjeri osuđuju autora i poruku koja je napisana.

I grčki utopljenik Asteras Tripolis dovodi Avrama Granta

Čini se kako je potez Hajduka da javno obznani interes za Avrama Granta naišao na plodno tlo i u svijetu. Radi li se o sprdnji ili ne, za sada nije poznato, ali grčki klub Asteras Tripolis danas je također objavio da dovodi Avrama Granta na mjesto trenera.

Jesu li i oni željeni plodove marketinškog trika ili se samo šale sa Splićanima, ili, pak, zaista vjeruju u to teško je reći, međutim učinak je isti kao i onaj na Poljudu. Europa danas piše o Asterasu Tripolisu.

Da pojasnimo, Evangelos Kritikos, predsjednik Asterasa objavio je sinoć kako je vrlo nezadovoljan prezentacijama svoga kluba, zbog čega na mjesto trenera ima namjeru dovesti Avrama Granta.

Pod sadašnjim trenerom Carlosom Carvalhom, Asteras je nakon deset kola 13. momčad grčkog prvenstva, sa samo jednom pobjedom, šest remija i tri poraza.

Vedran Buble
Foto: AFP/T.Č.

Pročitajte više